Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Nieuw in de cinema: 'Avatar: Fire and Ash'

Zestien jaar geleden verblufte James Cameron het cinemapubliek met het grensverleggende sciencefictionepos [...]

Nieuw in de cinema: 'The Love That Remains'

Een relatiebreuk hoeft niet abrupt te zijn. Liefde kan ook geleidelijk wegdeemsteren, op het ritme van [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Getest en goedgekeurd

De allereerste Brush Foundation van Bourjois scoort meteen goede punten. Met een enkele klik kruipt [...]

01/05/2008

Adele : 19: Fuck , wat een song!

Sommige muziek geloof je na één nummer. Het heeft ons moeite gekost om van opener ‘Daydreamer' [...]

30/04/2008

Film: Love in the time of cholera

De Britse regisseur Mike Newell is niet voor één gat te vangen. Hij lanceerde de wave van Engelse romantische [...]

30/04/2008

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84