Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Dit is het ultieme rockfotoboek van Anton Corbijn

De Nederlander Anton Corbijn is de belangrijkste rockfotograaf van de voorbije vijftig jaar. Zowat elke [...]

Nieuw in de cinema: 'Avatar: Fire and Ash'

Zestien jaar geleden verblufte James Cameron het cinemapubliek met het grensverleggende sciencefictionepos [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Help ons het Guido Magazine te verbeteren

Beste student, Om ervoor te zorgen dat het Guido Magazine in de toekomst (nog) beter wordt en helemaal [...]

28/03/2005

Sound & Vision

Onlangs stelde Sony Ericsson aan de verzamelde pers enkele van hun nieuwe producten voor. In 2005 willen [...]

27/03/2005

Atari Anthology

Leve de jaren tachtig! Lara Croft zat nog serieus in de bloemkolen, en dat we ooit online zouden kunnen [...]

27/03/2005

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84