Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Dit is het ultieme rockfotoboek van Anton Corbijn

De Nederlander Anton Corbijn is de belangrijkste rockfotograaf van de voorbije vijftig jaar. Zowat elke [...]

Nieuw in de cinema: 'Avatar: Fire and Ash'

Zestien jaar geleden verblufte James Cameron het cinemapubliek met het grensverleggende sciencefictionepos [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Culture Club: Volume 3

Nog nooit zo’n leuke Kerst gehad eigenlijk. De hele dag decadent vreten, van hapjes tot chocoladefondue, [...]

21/01/2005

De Havik 6: De tranen van Tlaloc

Met De tranen van Tlaloc rondt Patrice Pellerin de eerste cyclus af van 'De Havik', een van de betere [...]

20/01/2005

Sky Captain and the World of Tomorrow

1994. Filmbuff en computernerd Kerry Conran knutselt thuis op zijn Mac een kortfilm in elkaar. The World [...]

19/01/2005

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84