Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Nieuw in de cinema: 'Song Sung Blue'

In de kerstvakantie koop je zonder gêne een ticket voor een melige film, dat is de regel. Dit jaar loopt [...]

Dit is het ultieme rockfotoboek van Anton Corbijn

De Nederlander Anton Corbijn is de belangrijkste rockfotograaf van de voorbije vijftig jaar. Zowat elke [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

In the summertime… when the weather is fine…

Stop die wollen sokken en dikke sjaal maar in de kast, want de zomer zou dan eindelijk toch moeten komen! [...]

07/08/2004

Sonic Youth: Sonic Nurse

Als je geen helden meer hebt, mag je terecht zeggen dat je een volwaardige oude krent bent. Onder andere [...]

06/08/2004

Schoonheid thuisbezorgd

Jean-Claude Denis is de godfather van de nieuwe Franse striplichting waarvan Dupuy en Berberian de voortrekkers [...]

05/08/2004

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84