Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Nieuw in de cinema: 'Song Sung Blue'

In de kerstvakantie koop je zonder gêne een ticket voor een melige film, dat is de regel. Dit jaar loopt [...]

Dit is het ultieme rockfotoboek van Anton Corbijn

De Nederlander Anton Corbijn is de belangrijkste rockfotograaf van de voorbije vijftig jaar. Zowat elke [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Jobo Vizor

Foto’s nemen was nog nooit zo makkelijk als in dit digitale tijdperk. Met de strandfoto’s van je corpulente [...]

26/05/2004

Trendy het voorjaar in

Back to the fifties en Grease achterna met vrolijke pasteltinten, of kiezen we voor de kleurenexplosie [...]

23/05/2004

Koen Buyse van ZORNIK

One-Armed Bandit, de nieuwe plaat van Zornik, verovert stormenderhand enige hitlijsten, ten spijt van [...]

21/05/2004

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84