Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Dit magazine brengt uitsluitend positief nieuws

Wat is nieuws? Meestal slecht nieuws, als je de actualiteit volgt. Veel mensen haken dan ook af, moe [...]

Nieuw in de cinema: 'Song Sung Blue'

In de kerstvakantie koop je zonder gêne een ticket voor een melige film, dat is de regel. Dit jaar loopt [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

The Talented Mr. Ripley

Nu voor een zacht prijsje te koop op dvd: The Talented Mr. Ripley. Maak kennis met Tom Ripley, een fenomenale [...]

31/05/2003

Ragebol 5: Een faun op je schouder

Al zolang we ons kunnen herinneren zijn we 'Ragebol'-fans. De Brusselse tekenaar Frank is een magiër [...]

29/05/2003

Muskabeatz

Madonna heeft een film gemaakt. Zo voelt het een beetje, voor we geluisterd hebben. Chad Muska is die [...]

28/05/2003

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84