Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Dit magazine brengt uitsluitend positief nieuws

Wat is nieuws? Meestal slecht nieuws, als je de actualiteit volgt. Veel mensen haken dan ook af, moe [...]

Nieuw in de cinema: 'Song Sung Blue'

In de kerstvakantie koop je zonder gêne een ticket voor een melige film, dat is de regel. Dit jaar loopt [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Kenya 2: Ontmoetingen

Ach ja, we weten ook wel dat 'Kenya' eigenlijk niet veel meer is dan een spin-off waarmee Léo het reusachtige [...]

29/01/2003

De Kraai werpt de lont in het kruit

Alweer de vijfde 'Kraai', de licht sarcastische detectivereeks van Lax die een paar jaar geleden een [...]

23/01/2003

De sluier rond Israel : Zwarte Olijven 3: Gij zult een bokje niet koken in de melk van zijn moeder

Onlangs toonden we iemand een album van 'Zwarte Olijven'. Iemand die normaal gezien geen strips leest. [...]

20/01/2003

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84