Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Dit magazine brengt uitsluitend positief nieuws

Wat is nieuws? Meestal slecht nieuws, als je de actualiteit volgt. Veel mensen haken dan ook af, moe [...]

Nieuw in de cinema: 'Song Sung Blue'

In de kerstvakantie koop je zonder gêne een ticket voor een melige film, dat is de regel. Dit jaar loopt [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Fluwelen analyse van het kruitvat : Zwarte Olijven 1: Waarom is deze nacht zo anders dan de andere?

Waarom is deze strip zo anders dan de andere? Omdat Emmanuel Guibert (tekeningen, zie De dochter van [...]

02/07/2001

28 Days: Upstyledown: Veel springen, weinig kangoeroe!

De popo's, onze vrienden de politie natuurlijk, een welgemeende "sod off!" naar de fasco-snor werpen, [...]

05/03/2001

Gorillaz - tomorrow comes today: Een waarheid als een frisse aap uit de mouw

Een beetje oor herkent het onmiddellijk, dit is Damon Albarn, mister Blur. Ons respect voor deze lad [...]

26/02/2001

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84