Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Nieuw op Prime Video: 'After the Hunt'

Films over #MeToo zijn gloeiend hete hangijzers waar regisseurs liever hun vingers niet aan verbranden. [...]

Nieuw in de cinema: 'Follemente'

Al eens geprobeerd je brein stil te leggen tijdens een first date? Dat lukt nooit, want van pure zenuwen [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Jeansbroek met ingebouwd klavier, muis en luidsprekers

  Who needs a table? In Nederland hebben Erik de Nijs en Tim Smit, twee designers die samen het [...]

23/02/2012

Wikings-NSK: Extreme TD @ NOXX

    Een extreem goede studentenclub, een extreem grave zaal, een extreem groot aantal gratis [...]

23/02/2012

Barton Fink

Wat doen de Coen-broers als ze geconfronteerd worden met een writer's block? Een film maken over een [...]

22/02/2012

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84