'Cocktailen' doe je zo!
Niet alle cocktails ondergaan dezelfde procedure alvorens je het glas tegen je lippen zet. Wij serveren je maar liefst 5 manieren om een heerlijk drankje te fabriceren.
De vijf meest gebruikte manieren om een cocktail te bereiken zijn:
1. In laagjes: Mooi in al zijn inhoud! Giet zachtjes op de achterzijde van een lepel die net met zijn randje tegen de drank in het glas rust. Kleine tip: test op voorhand welke drank er onderaan moet en welke bovenaan. volgens de regel hoort de zoetste drank onderaan het glas.
2) Door toevoeging: Veel makkelijker dan dit zijn we nog niet tegengekomen. Giet simpelweg al de ingrediënten in één glas.
3) Gemixt: Alle ingrediënten gaan de mixer in, en climax-gewijs maak je de drank tot een smeuïg geheel.
4) Geshaket: Alle ingrediënten vliegen de shaker in, die jij een tiental seconden krachtig héén en weer schudt. Dankzij het zeefje in de shaker kan je de cocktail uitgieten zonder al te grote stukken ijs of citroenpitjes in je glas te krijgen.
5) Geroerd: Dé methode bij uitstek om de kracht van de dranken het best te behouden. Roer niet te hard, of de ijsblokjes breken!