Image
10/02/2015

Club in de kijker: De Flamingo’s


 
 1. In welke studentenstad zit de club? Antwerpen
 2. Over welke opleidingen ontfermt de club zich? Iedereen is welkom bij ons. We richten ons vooral op holebistudenten en sympathisanten. Of die nu van de universiteit of de hogeschool komen, of zelfs al werken. Iedereen welkom!
 3. Wat is jullie stamcafé? De barbier, Stadswaag
 4. Wat zijn de jaarlijkse hoogtepunten? We hebben in het eerste semester steeds een TD, meestal in samenwerking met andere clubs. In het laatste semester hebben we ons eigen galabal met sushi, dragqueens en een echte verkiezing. Onze cantussen en de jeneverwandeling zijn ook legendarisch. Daarbuiten zijn we dan nog eens élke dinsdag te vinden voor een activiteit.
 5. Wanneer is de club opgericht? 2005
 6. Wie heeft de club opgericht? Nicolas Jonckheere
 7. Hoeveel kost een lidkaart? Tien euro en dit is goed voor een ticket voor CDL (op zich al tien euro waard), een cocktail, een rosé, een brownie etc etc etc.
 8. Welke leden bekleden de voornaamste functies?
Praeses: Michael Van Reeth
Vice-praeses: Laura Deschepper
Quaestor: Emily Janssens
Ab-actis: Anton Van Den Heuvel
Cantor: Lorre de Malines
Schachtenmeester: Jonas Vandeweyer
Schachtentemster: Malika Kuchkarova
Zedenmeesteres: Silke Lauryssen
P.R.: Bo Olischlager
Feestleidsters: Lena Roos & Caroline Anseeuw
Sport & Cultuur: Lana Lemable
Opifex: Thomas Janssen
Mentor: Annelies Van Duppen
Lustrumcomité: Yannick Balthasar, Niels Roothooft & Britt Libot
 1. Hoe verlopen studentendopen? In eerste instantie word je verkocht. Tijdens je verkoopweek voer je enkele taken uit voor je doopmeester zoals bijvoorbeeld de afwas op zijn/haar kot of cursussen gaan halen op de cursusdienst, zodat hij dit niet meer moet doen. Tijdens de verkoopweek zijn er speciale activiteiten voor de nieuwe leden en is er een grote TD. De doop zelf is een wandeling door de stad waar een hechte band onder de nieuwe leden wordt gesmeed. Meer informatie hierover is te verkrijgen tijdens ons infomoment.
 2. Herinner je je de strafste studentendoop? Die van de Flamingo’s natuurlijk ;)
 3. Wat was de strafste deal bij een schachtenverkoop? We hebben ooit een schacht verkocht voor een luttele twee euro.
 4. Waarom is jullie club beter dan de andere? Moet dit uitgelegd worden? Dat is toch evident! Haha! We hechten ons vooral aan ons open karakter voor iedereen. We proberen een hechte groep te vormen waar echt iedereen welkom is. Ook kunnen we plezier maken als de beste! Wil je meer weten? Spreek dan zeker eens een van onze schitterende schachten aan. Zij kunnen je vast veel meer lovende woorden vertellen.
 5. Wat is jullie (levens)motto? Leioooh! Wat zoveel wil zeggen als: welkom bij de flamingo’s J
 6. Wat is de leukste anekdote? Er zijn er zoveel om uit te kiezen! Mensen die tijdens de jeneverwandeling op Sint Anneke plots in de Schelde springen, schachten die op standbeelden klimmen, zatte feestjes met alle gevolgen van dien etc.
 7. Waar zijn jullie ’t meest trots op? We zijn trots om een van de enige twee holebistudentenclubs van heel België te zijn! Dit is uniek voor Antwerpen en dat we zoveel aanhangers hebben (holebi én hetero) is heerlijk.
 8. Wat is de grootste roddel over de club? Dat we maar flauwe jeanetten zijn. Wie dat gelooft, mag gerust een een doop komen meedoen J
 9. Zijn er bekende Vlamingen die ooit lid waren? Niet dat ik weet, hoewel ShowBizz Bart zeker welkom is.
 10. Website? www.studentenclubdeflamingos.be of zoek ons op facebook!

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider


Poll

Job in the picture

 • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84