Image
11/09/2015

Dames en heren… Studentenclub Curatio!


In welke studentenstad zit de club?
Gent
Over welke opleidingen ontfermt de club zich?
De richtingen Officemanagement, Bedrijfsmanagement, Communicatiemanagement en Journalistiek, en alle afstudeerrichtingen die daarbij horen, aan de Arteveldehogeschool te Gent.
Wat is jullie stamcafé?
CUBA, te vinden in het befaamde Overpoort!
Wat zijn de jaarlijkse hoogtepunten?
ALLES uiteraard! Als we echt specifiek enkele zaken moeten opnoemen, dan is het zeer zeker onze legendarische clubavonden die iedere woensdag vanaf 22u00 plaatsvinden in ons clubcafé. Af en toe gaan de pintjes zelfs gratis over de toog! Daarnaast zijn onze cantussen ook zeker een aanrader. Standaard doen we ook ieder jaar een shotjesavond, cocktailavond en jeneveravond, volledig into thema. Dus feest (en drank) gegarandeerd! Ook voor de niet-feesters hebben we heel wat activiteiten in ons aanbod. Op het gebied van cultuur en sport dan, waarbij ons bezoek aan de schaatspiste tijdens de Gentse Winterfeesten en onze jaarlijkse Quiz primeren. Voeg daar nog eens een ledenweekend aan toe, en dan weet je dat je je niet zal vervelen.
Wanneer is de club opgericht?
19 november 2012
Wie heeft de club opgericht?
Jens ‘Fonke’ Vandergucht, Cathelijne Vroman en Naomi Mardaci
Hoeveel kost een lidkaart?
Een lidkaart kost € 15 en biedt tal van voordelen en kortingen! Daarin zit ook al de prijs van het lintje verrekend.
Welke leden bekleden de voornaamste functies?
Preses: Sylvia Beeckman
Vice-Preses: Elisa Palella
Quaestor: Shauna Vandamme
Ab-Actis: Angelo Vandamme
Schachtentemmer: Sabrina Boussehaba
Zedenmeester: Adriaan Dessein
Cantor: Dina Boshra
PR: Isabel Meyvis
Sportpreses: Pauline ‘Polle’ De Vleeschhauwer
Cultuurpreses: Felipe Villarroel
(Ja, je leest het goed, de Vandamme’s zijn broer en zus!)
Hoe verlopen studentendopen?
Veel nieuwelingen hebben schrik voor die beruchte doop, maar als wij zeggen dat het een pussy doop is, dan is het ook écht een pussy doop bij ons. Denk eerder in de richting van teambuilding, waarbij alle nieuwe dopelingen elkaar leren kennen op een interactieve, sportieve en ludieke manier. Je wordt vuil, dat is zeker, maar na het nemen van een simpele douche merk je hier niets meer van. De doop is de ideale manier om de andere nieuwe leden, en de leukste plaatsjes in Gent, te leren kennen. De deelnemers zijn meer bezig met het hebben van plezier, dan met het piekeren over hoe vuil ze wel niet zijn op dat moment.  Echt een proces van bonding!
Wat was de strafste deal bij een schachtenverkoop?
De strafste deal is toch wel een niet-West-Vlaamse schacht een West-Vlaamse zin perfect laten zeggen voor € 50*. Het hoogste bedrag dat ooit al betaald is geweest, is € 200 om eens te gaan kuisen.
* De helft van onze leden zijn West-Vlamingen.
Waarom is jullie club beter dan de andere?
We brengen 4 richtingen samen in één club, dus er is enige diversiteit, maar eenmaal je in de club zit merk je dit helemaal niet. Er zitten eerstejaars, tweedejaars, derdejaars, zelfs afgestudeerden in onze club, en die komen allemaal wekelijks af alsof Curatio één grote vriendengroep is. En dat zijn we ook. Ook buiten de club, tijdens de lesvrije weken, zitten we regelmatig samen om eentje te gaan drinken, een filmpje te gaan kijken, of zelfs om op weekend/vakantie te vertrekken met een hele bende.
Wat is jullie (levens)motto?
Eentje is geentje!
Wat is de leukste anekdote?
Er van overtuigd dat één van onze leden niet zou slagen voor haar examen, ging ze in het clubcafé CUBA een pintje gaan drinken. Een tweede lid kwam binnengewaaid, en al snel werden het er twee pintjes, drie, een fles cava, een tweede fles, enzovoort. Verschillende leden stroomden binnen in het clubcafé, allemaal hetzelfde verhaal: slagen voor hun examen van de dag erna zat er niet in. Er werd onbezorgd gefeest tot in de vroege uurtjes. Het was 8u00 en een kwartier erna zou het examen starten. Met vier bleven ze over en besloten ze toch maar hun kans te wagen. Ze zaten met vier op een rij het examen te maken, met ongetwijfeld een hoog alcoholpercentage in hun bloed, en ze slaagden! Moraal van het verhaal: soms moet je je vrienden opzoeken als je er even door zit voor een examen. Ook op moeilijke momenten staat de club paraat, met woord en daad!
Waar zijn jullie ’t meest trots op?
De diversiteit binnen onze club. Klein, groot, dik, dun, donker of blank, 18 of 25, man of vrouw, feestbeest of sporter, woonachtig in België of Erasmusstudent, enz. Iedereen is welkom in onze club.
Zijn er bekende Vlamingen die ooit lid waren?
Echt enorm bekende Vlamingen niet, wel hebben we Dina Boshra (deelneemster The Voice Van Vlaanderen) als onze huidige Cantor en Rainer Vanden Berghe (winnaar Komen Eten) als pro-Cultuurpreses. Daarnaast is onze pro-senior Wouter Sadonis drummer bij STAB.
 
Website?
www.curatiogent.be en www.facebook.com/CuratioGent. Personen die interesse hebben om lid te worden, kunnen zichzelf toevoegen aan de Infogroep!
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84