Image
11/10/2015

De nieuwe club 's Lands Glorie stelt zich graag aan jullie voor


In welke studentenstad zit de club? Gent
Over welke opleidingen ontfermt de club zich? Wij zijn een club die alle studenten die een warm hart voor cultuur en folklore hebben bijeenbrengt. Het doel is om het immaterieel erfgoed van ons land grotere bekendheid te doen verwerven bij de Gentse student.
’s Lands Glorie verenigt liefhebbers van cultuur, folklore en geschiedenis. We hebben dus studenten uit allerlei studierichtingen. We hebben onder andere studenten Bedrijfsmanagement, studenten Geschiedenis, studenten Economie, mensen uit de lerarenopleiding, …
Wat is jullie stamcafé? Onze activiteiten gaan meestal door op locatie, vandaar dat we niet echt een stamcafé hebben
Wat zijn de jaarlijkse hoogtepunten? Onze Marginale Kroegentocht doorheen de Vlaamse Ardennen. Steevast zijn we op zoek naar de martiaalste en goedkoopste pintjes.
Wanneer is de club opgericht? De club is gloednieuw. De fundamenten werden gelegd in 2014 en sinds dit jaar zijn we voorbereid genoeg om onze deuren voor iedereen open te stellen
Wie heeft de club opgericht? Één naam hierop plakken is nogal moeilijk, het is het geesteskind van enkele van onze huidige presidiumleden.
Hoeveel leden telt de club? 15
Hoeveel kost een lidkaart? Een gewone lidkaart kost 10 euro, onze erelidkaart (met massa’s voordelen) kost 25 euro
Welke leden bekleden de voornaamste functies?
Preses : Lo Van de Ponseele
Vice-preses: Titouan Mares
Penning: David Vanneste
Folklore: Stijn Joos
Schachtentemmer: Tom De Quick
Reis: Jacques Pottie
Hoe verlopen studentendopen? Van een echte doop is bij ons geen sprake, aangezien we ook niet de cliché studentclub zijn. Potentiele nieuwe leden moeten het presidium trakteren op een streekproduct en een kleine rondleiding geven in hun geboortestreek.
Herinner je je de strafste studentendoop? Het bezoek naar Geraardsbergen was het meest memorabel
Wat was de strafste deal bij een schachtenverkoop? Wij verkopen geen schachten
Waarom is jullie club beter dan de andere? We zijn er voor de student die graag ook eens iets anders doet dan de clichés. Die graag een pintje drinkt maar ook graag iets cultureel eraan koppelt en dat met ook de nodige zelfspot. We mogen onszelf niet altijd te serieus nemen.
Wat is jullie (levens)motto? Dit is “'s Lands Glorie”. Zo is ons verleden. De toekomst moet dit verleden evenaren. En het zal zo zijn, indien u het wilt, u die “het tegenwoordige” zijt.
Wat is de leukste anekdote? Ik zou niet weten waar te beginnen, maar vraag onze Folklore-preses gerust eens naar het idyllische Mariekerke
Waar zijn jullie ’t meest trots op? Dat we de stap durven zetten hebben om iets aan te bieden waar nog niet echt een markt voor was.
Wat is de grootste roddel over de club? Mensen denken dat we saai zijn omdat we altijd iets doen vanuit een culturele of folkloristische invalshoek. Ik daag die mensen uit om onze 14 uur durende marginale kroegentocht mee te doen.
Zijn er bekende Vlamingen die ooit lid waren? Daarvoor zijn we nog te jong vrees ik, al is Jacques Pottie hier in het Gentse en ver daarbuiten een levende legende!
 
Klik hier voor meer info
 
  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84