Image
08/10/2015

CDS Gent: “We doen veel meer dan zuipen en zotscheren”


Over welke opleidingen ontfermt de club zich?

Voor iedereen die interesse heeft in politiek. Hogeschool of universiteit, maakt niet uit.


Wat is jullie stamcafé?

Café De Amber


Wat zijn de jaarlijkse hoogtepunten?

Debatten met bekende politici, lezingen van toppolitici en onze jeneveravond op de Kerstmarkt in Gent.


Wanneer is de club opgericht?

1982


Hoeveel leden telt de club?

De Gentse afdeling heeft ongeveer 35 leden (we zijn volop promotie aan het maken. Ereleden niet meegeteld.


Hoeveel kost een lidkaart?

Een lidkaart kost 5 euro. Daarvoor krijg je heel wat terug zoals drankjes na onze activiteiten en korting voor onze bierbowling, etc.Welke leden bekleden de voornaamste functies?

Alexis Leenders is onze preses, Thomas Belligh is vice-preses, Nick Brion verzorgt de PR (Public Relations) en Louis Dauw is secretaris. Voorts is Renier Vanhaerents onze afgevaardigde voor CDS Nationaal.


Hoe verlopen studentendopen?

Wij dopen niet. Iedereen is welkom, gelijk welke nationaliteit, opleiding, …


Waarom is jullie club beter dan de andere?

We zijn er om jongeren (vooral studenten) warm te maken voor politiek, los van enige verborgen partijagenda. Vanuit de pijlers van de christendemocratie proberen we elk jaar leuke activiteiten te organiseren, natuurlijk met het oog op politiek! Kortom, we doen veel meer dan zuipen en zotscheren.


Wat is jullie (levens)motto?

Inspanning én ontspanning gecombineerd!Wat is de leukste anekdote?

Op een koude novemberdag ergens vorig jaar was CDS Gent op wandel langs de Graslei. Nadat een van onze leden al in een hoop hondenpoep had getrapt, verloor hij licht beneveld zijn evenwicht en belandde hij een meter lager in het sop. Hoewel lichtjes geschrokken, kon hij er hartelijk om lachen. Dat zal ‘m nog lang achtervolgen. Wij waren aan het schateren. Sindsdien vermijdt hij de Graslei als de pest.


Waar zijn jullie ’t meest trots op?

Onze gedeelde interesse in politiek. Ondanks de negatieve sfeer die vaak wordt verbonden met de Belgische politiek, zijn we er trots op dat we ons als jongelui inzetten voor politiek. Het maakt immers deel uit van de samenleving, dag in dag uit en dat al sinds de tijd van de Romeinen.Wat is de grootste roddel over de club?

Veel mensen denken dat we zonder meer een verlengstuk zijn van CD&V. Dat is een grote misvatting. Onze partijonafhankelijkheid is net wat ons motto is.


Zijn er bekende Vlamingen die ooit lid waren?

Er zijn enkele bekende politici erelid bij ons. Bijvoorbeeld Steven Vanackere en Ivo Belet. Vroegere leden bij ons: Hendrik Bogaert, Pieter de Crem en Annemie Turtelboom. Een bekende Vlaming is hij niet, maar Oud-rector Paul van Cauwenberghe was ook ooit lid van CDS!Website: www.cdsgent.be
Facebook: CDS Gent
Twitter: @CDSGent

 
  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84