Image
09/02/2017

Eindig de lesvrije week met een knaller: 10 citytrips


Tien topbestemmingen om je lesvrije week met een knaller af te sluiten? On y va!
 
  1. Bestaat er een betere plaats om jezelf op een Brugs Zot te trakteren dan in Brugge zelf, die Scone? Voor € 9 euro trakteert brouwerij De Halve Maan je een Brugse Zot mét rondleiding, pal in de binnenstad.  Voor € 15 krijg je drie dagen toegang tot 14 musea. Koopje.
  2. Wie Dinant (foto) zegt, zegt Citadel (€ 8). Beklim 408 trappen naar de millenniumoude burcht, of neem gewoon de kabelbaan. Vooruitziend, die middeleeuwers.
  3. Het MAS in de hippe wijk het Eilandje is de place to be in Antwerpen, en een gedroomd startpunt voor je trip: leer over geschiedenis van ’t stad én sluit af met een panorama (€ 8, €3 als er geen tijdelijke expo is).
  4. Het SMAK in Gent trakteert je dezer dagen weer op twee nieuwe expo’s (€ 2), met o.a. werk van de melancholische fotograaf James Welling. Ook de restauratie van het Lam Gods in het nabijgelegen MSK (€ 2) is een must: bekijk geschiedenis-in-wording terwijl ze geschilderd wordt. Bekomen in volbloed bruin café de Salamander in de Overpoort.
  5. Spa is beroemd voor zijn thermen, maar wist je dat je er ook een heleboel steengoede wandelingen te doen zijn? De hoge venen, maar dan zonder de drukte. Ouder dan 21 en feeling lucky? Waag een gokje in het Casino en ga eten met de winst.
  6. Er is zoveel te doen in Brussel, waar in godsnaam beginnen. Néé, het is geen hellhole. Bozar slaat je heel het jaar door rond de oren met tentoonstellingen, tot begin maart bekijk je er nog Picasso’s sculpturen (€16, op woensdag €2!). Vlakbij is er een fenomenaal muziekinstrumentenmuseum in een rasecht Victor Hortagebouw (€ 6).
  7. Oostende wordt met de minuut hipper. Marvin Gaye woonde er, zag dat het goed was en schreef er zijn monsterhit Sexual Healing. Herbeleef zijn verblijf met de Marvin Gaye ‘Midnight Love’-tour, die je afsluit in zijn legendarisch stamcafé Lafayette. Sla wat garnaalkroketten achterover – je zit tenslotte bij de bron – en doe dan het Ensorhuis aan (€1).
  8. Het historische stadscentrum van Durbuy lijkt wel uit een sprookje te komen. Het hele jaar door kan je er microbrouwerij Ferme Au Chêne bezoeken om van haar streekbier La Marckloff te proeven. Durbuy vormt ook het startpunt voor een heleboel mountainbikeparcoursen voor beginners en gevorderden.
  9. Maastricht wordt in 2018 culturele hoofdstad van Europa, de stad herbergt dan ook talloze musea. Het natuurhistorisch museum (€6,40) spreekt jong en oud aan. De stad aan de Maas is prachtig by night.
  10. Wat kun je doen in Amsterdam? Betere vraag: wat kun je er niet doen. Het Anne Frankhuis (€ 9) en Van Gogh Museum (€ 17) mag je onder geen beding missen, tussenin land je met je luie krent in het Vondelpark om een loempia uit de muur te eten.
Goedkope overnachtingen nodig? Bekijk dan zeker de aanbiedingen van Weekendesk.
foto: Shutterstock 


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84