Image
13/02/2017

ELSA: "Olga Leyers is altijd welkom!"


Naam studentenclub?

ELSA Belgium, ELSA staat voor European Law Students’ Association.
 

In welke studentenstad zit de club?

ELSA is een Europese vereniging, met 43 landen als lid. In België zitten we in Antwerpen, Hasselt, Leuven, Brussel (VUB, ULB & Saint-Louis), Luik en Louvain-la-Neuve.
 

Over welke opleidingen ontfermt de club zich?

De opleiding Rechten.
 

Wat is jullie stamcafé?

Delirium in Brussel.
 

Wat zijn de jaarlijkse hoogtepunten?

De nationale pleitwedstrijd (NMCC), de BENELUX Conferentie en de National Council Meeting. Er zijn ook fantastische feestjes in het “ELSA house” in Brussel.
 

Wanneer is de club opgericht?

ELSA in 1981 en ELSA Belgium in 1986.
 

Wie heeft de club opgericht?

ELSA is opgericht in Wenen door 5 studenten uit Oostenrijk, Hongarije, Polen en West-Duitsland. Het doel was internationale samenwerking en de relatie tussen rechtenstudenten bevorderen in zowel West-Europa en Oost-Europa.
 

Hoeveel leden telt de club?

Over heel Europa 50.000 (dit maakt ELSA trouwens de grootste studentenvereniging in de rechten ter wereld) en in België zo’n 3000.
 

Hoeveel kost een lidkaart?

Dit verschilt per lokale groep. Sommigen vragen rond de 5 euro, anderen zijn gratis.
 

Welke leden bekleden de voornaamste functies?

Filipe Machado – President
Sina Asghari – Secretary General
Stephaan Cloet – Treasurer
Thomas Baetens – Vice President for Marketing
Charlotte Fontaine – Vice President for Academic Activities
Margue Remans – Vice President for Seminars & Conferences
Morjane Nah – Vice President for STEP
 

Hoe verlopen studentendopen?

In ELSA gebeuren er geen studentendopen. Iedereen is welkom ons netwerk te vervoegen.
 

Waarom is jullie club beter dan de andere?

ELSA biedt een uitgebreid netwerk over heel Europa met andere rechtenstudenten en alumni. Dit netwerk is professioneel handig, maar dit netwerk bevat ook vriendschappen voor het leven. Via ELSA leer je veel andere Europeanen en diens cultuur kennen. Deze combinatie van Europees verspreid te zijn, op een professionele manier evenementen organiseren en beleven en samen heel veel plezier te maken maakt ELSA uniek in te wereld.
 

Wat is jullie (levens)motto?

“A just world in which there is respect for human dignity and cultural diversity”
 

Wat is de leukste anekdote?

ELSA heeft informeel heel wat tradities. Zo moet elk land of stad zijn eigen nationale of regionale drank meenemen naar een internationaal evenement en dit delen we dan met elkaar met de bijhorende gebruiken. Zo is er de Gold Strike van Nederland, Burning Mozart (Stroh met een chocolade Mozart-balletje in brand gestoken) van Oostenrijk, een soort honingwodka van Ukraïne etc. ELSA Belgium heeft samen met de lokale groepen chocoladejenever verkozen tot nationale drank. Zeer populair in het buitenland, aangezien de meeste nationale dranken niet zo lekker zijn. Veel plezier, of hoe wij het noemen: ELSA spirit, gegarandeerd!
 

Waar zijn jullie ’t meest trots op?

Ons hecht netwerk van rechtenstudenten over heel België en Europa en de ideale combinatie tussen academische activiteiten en samen plezier maken.
 

Wat is de grootste roddel over de club?

Soms is er de misvatting dat ELSA enkel om academische activiteiten draait, maar niets is minder waar. Het is een belangrijk onderdeel en onderscheidt ons misschien zo van andere clubs, maar ook wij kunnen zeer goed feesten. Zeker op internationale evenementen is er een topsfeer. Ook onze reisjes in Europa en daarbuiten zijn altijd zowel academisch als qua pleziergehalte zeer geslaagd.
 

Zijn er bekende Vlamingen die ooit lid waren?

Hierover is weinig geweten. Minister van Justitie Koen Geens is afgelopen jaar tot erelid bekroond van ELSA Antwerpen. Olga Leyers is, als rechtenstudente aan de UA, trouwens zeker welkom bij ELSA. Over het hele netwerk echter bekleden oud ELSA-leden ondertussen wel hoge functies. Zo is de huidige premier van Kroatië nog lid van ELSA geweest.
 

Website?

 www.elsa.org en www.elsa-belgium.org
 

Filmpjes?

Youtubekanaal: ELSA International 


  • Slider
  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84