Image
15/05/2018

Antwerpen is binnenkort een studentenclub rijker: introducing BRUTUS


 1. Wat is jullie stamcafé? Café de Prof
 2. Over welke opleidingen ontfermt de club zich? Nvt: wij zijn niet instellings- of richtingsgebonden.
 3. Wat zijn de jaarlijkse hoogtepunten? Wij starten officieel pas volgend academiejaar, maar houden op 29 juni wel al een kennismakings-BBQ. Ook plannen wij al zeker een “brute trashtagcompetitie” en gaan we originele TD’s organiseren.
 4. Wie heeft de club opgericht? Syria Helena Verbeke, Jasper De Groote, Dieter De Wilde, Tom Van Wouwe
 5. Hoeveel leden telt de club? Onze voorlopige schatting ligt rond de 100 leden.
 6. Hoeveel kost een lidkaart? €5 (spotprijsje)
 7. Welke leden bekleden de voornaamste functies? Praeses: Syria Helena Verbeke, Vice-Praeses: Jasper De Groote, Quaestor: Sien Meeuwissen. Ook onze Cantor/Media Dieter De Wilde is een belangrijk figuur: hij is mede-oprichter en heeft een duidelijke stem in de vereniging.
 8. Hoe verlopen studentendopen? Wij peilen eerst naar interesse en indien voldoende gegadigden, organiseren wij een doopcantus. (voorlopige peilingen: verrassend veel interesse) Dit wordt een LEUKE avond, ook voor de schachten, zonder al te veel zwijnerij.
 9. Waarom is jullie club beter dan de andere? Heel kort: openheid en originaliteit. Kom eens een flesje Brute Peche met ons drinken en je zal wel merken waarom.
 10. Wat is jullie (levens)motto?
  1. Waar zit dat vlammetje? In ons hart! è Op ons schild staat niet zo maar een vlammetje. Ook is in ons clublied en het sfeerlied het vlammetje prominent aanwezig.
  2. Gratis is een basisrecht/Liberum basic iustum est è Wij genieten van gratis en proberen ook onze leden zo veel mogelijk gratis dingen aan te bieden.
 11. Wat is de leukste anekdote? Een niet nader benoemde mede-oprichter van Brutus had een lieftallige hoeveelheid rougekes gedronken op 't terraske van De Prof en had daarna het lumineuze idee om nog te gaan cantussen. Na enthousiast herhaaldelijk luidkeels het sfeerlied te brullen en vervolgens in de pit te vallen, kreeg hij jammer genoeg na het 3e lied (clublied van de organiserende club) cantus ex. Voor anektdotes van praesidiumleden die uit rijdende taxi’s springen of meer dan 100 cantussen op ’n jaar doen: join us.
 12. Waar zijn jullie ’t meest trots op? 4 vrienden hadden een leuk (mogelijk aangeschoten..) idee en voila: 1 maand later stond er al een hele club op poten. De organisatie ging bijzonder efficiënt. Dit toont duidelijk onze goede band aan maar ook wat voor échte toppers er in ons praesidium zitten. Ook zijn we trots op onze originaliteit, zowel onze activiteiten als ons clublied als ons clubdrankje gaan nog heel wat mensen verrassen. 
 13. Wat is de grootste roddel over de club? Laat het ons maar weten als je er één hoort!
 14. Website? Brutusantwerpen.be maar check zeker onze facebookpagina ‘Studentenvereniging Brutus Antwerpen’Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84