Image
08/09/2018

VIB Biotechdag: labo's van wereldniveau zetten deuren open


Voorkomen is nóg beter dan genezen, zeggen ze weleens. Zeker op geneeskundig vlak, en dus zijn wetenschappers dag in dag uit in de weer om patiënten van vandaag nog efficiënter te behandelen en de ziektes van morgen in de kiem te smoren. Onderzoek dat achter de gesloten deuren van labo's plaatsvindt, maar één keer per jaar gaan die deuren open voor het grote publiek tijdens de VIB-Biotechdag. Tijdens deze zevende editie, die opnieuw gratis toegankelijk is, krijg je de unieke gelegenheid om tientallen wetenschappers hun verhaal te horen, en dat op een interactieve, laagdrempelige manier. Wij kijken vooral uit naar het werk van het VIB-UAntwerpen Centrum voor Moleculaire Neurologie van professor Christine Van Broeckhoven, waar onderzoek op wereldniveau wordt verricht naar onder andere Alzheimer en dementie. "Om de kloof tussen de maatschappij en het wetenschappelijk onderzoek te dichten geef ik twee keer per week een lezing over heel Vlaanderen. Maar door mensen naar onze labo’s uit te nodigen, maken we dit een stuk concreter", aldus Van Broeckhoven. 

Waar en wanneer, vraag je? 21 oktober, van 12.30 tot 17.30 uur op campus Drie Eiken in Antwerpen. Alle info op http://www.biotechdag.be/.
  • Slider

Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84