Image
26/09/2018

Aethyra over 'Hinkie Pinkie' en het muilfestijn


  1. Naam studentenclub? Aethyra
  2. In welke studentenstad zit de club? Brugge
  3. Over welke opleidingen ontfermt de club zich? Wij ontfermen ons over alle opleidingen binnen Howest campus Sint-Jorisstraat: Sociaal werk, sport en beweging, psychologie, lager onderwijs, kleuteronderwijs en secundair onderwijs. Maar iedere student is welkom bij ons!
  4. Wat is jullie stamcafé? Het beste café van heel Brugge en omstreken! De Pick. Te vinden op de Eiermarkt
  5. Wat zijn de jaarlijkse hoogtepunten? Aethyraweekend, kroegentochten, Aethyra takes overs, Beerpong toernooi. De voorbije jaren was dit ook onze skireis, dit jaar gaan we voor een surfreis.
  6. Wanneer is de club opgericht? Academiejaar 2011-2012
  7. Wie heeft de club opgericht? Samuel Debeuf en Piet Vanden Bogaerde
  8. Hoeveel leden telt de club? Momenteel ongeveer 70, we hopen natuurlijk weer op een grote lading schachten!
  9. Hoeveel kost een lidkaart? Wij werken zonder lidkaart. De doop, doopcantus, codex en je lint kosten 20 euro
  10. Welke leden bekleden de voornaamste functies? Praeses: Eva Vandenbroucke, Vice-Praeses: Céline De Mey, Scriptor: Freya Benoit, Penning: Vicky Meert, PR: Famke Demeyere, Feest: Sarah Stockx, Feest: Thibaut Van Maele, Sport&cultuur: Lotte Raymakers, Schachtentemmer: Keitha Verfaillie, Cantor: Lennert De Dobbelaere, Zeden: Kimberly Enghien
  11. Hoe verlopen studentendopen? Onze doop valt onder het doopdecreet van stad Brugge. Dit zorgt er dus voor dat wij onze grenzen hebben. Je wordt wat vuil en je moet wat opdrachten uitvoeren, maar al bij al is het 1 van de leukste ervaringen die zorgt voor je schachtenband.
  12. Herinner je je de strafste studentendoop? Onze dopen zijn er vooral om het teamgevoel bij de schachten te versterken
  13. Wat was de strafste deal bij een schachtenverkoop? Onze huidige Praeses is in haar schachtenjaar voor 270 euro verkocht!
  14. Waarom is jullie club beter dan de andere? In amper 7 jaar zijn we de grootste club van Brugge geworden, we blijven groeien en staan nooit stil. We zijn een enorm hechte bende en hebben ieder jaar grotere en zottere activiteten.
  15. Wat is jullie (levens)motto? Rood zwart, orgie hard!
  16. Wat is de leukste anekdote? In het schachtenjaar van de vice, de pr, penning, scriptor en 1 van de 'feesten' noemden we onszelf ‘de harde kern’. We deden vaak pré’s die veel te hard uit de hand liepen. Een voorbeeld daarvan was onze pré met oudejaarsavond. We hadden besloten hier ook een fancy diner van te maken. Naar de Pick geraken was een enorme opgave na alle flessen cava. De huidige vice is toen heel mooi op haar bakkes gevallen van haar fiets in het midden van de markt en heeft de pijn van haar open knie toen maar verdronken met een paar troela’s. Op deze avond werden er ook menig ijsblokjes doorgegeven, dat draaide uit op 1 grote muilpartij. Hinkie pinkie was toen ook al Aethyra’s favoriete spelletje. Zo leerde iedereen mekaar toch net iets ‘dieper’ kennen. Ieder lid heeft zo wel talloze dronken verhaaltjes, vraag ze er gerust naar als je ze ziet lopen!
  17. Waar zijn jullie ’t meest trots op? Naast de club zijn wij ook een hechte bende die als een familie aanvoelt, bij ons geldt het motto ‘samen uit samen thuis’. Je weet dat je altijd bij iemand terecht kan, en dat je nooit dronken op straat zal belanden, maar in iemand zijn zetel.
  18. Wat is de grootste roddel over de club? Dat wij orgies organiseren.
  19. Zijn er bekende Vlamingen die ooit lid waren? Nee, wel hebben wij ons eigen DJ duo Batsieboy en Bakkeschacht die stilletjes aan heel de wereld zullen veroveren!
  20. Filmpjes? Die kan je vinden op onze Facebook, Instagram en Youtube. Allemaal op naam van Aethyra
 
 
 
  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84