Image
05/02/2019

Studentenclub Samsonia: "Ons jaarlijks hoogtepunt? De Samson & Gert Kerstshow"


 1. Over welke opleidingen ontfermt de club zich?
  Wij vertegenwoordigen geen studierichting en zijn niet gebonden aan een faculteit. Wij zijn een club voor en door fans van Samson & Gert en verenigen iedereen die graag plezier maakt. Wij combineren nostalgie, vrienschap en het studentenleven om samen een mooie tijd te beleven.
   
 2. Wat is jullie stamcafé?
  We hebben (nog) geen vast stamcafé, maar je kan onze leden overal in Antwerpen terugvinden. We houden wel van een lekkere pint en een potje biljart in café De Oude Vaart of trekken samen het stad in.
   
 3. Wat zijn de jaarlijkse hoogtepunten?
  Ons absolute hoogtepunt is de Samson & Gert Kerstshow in Plopsaland waar wij elk jaar naartoe gaan.
  Sinds dit jaar zullen wij ook starten met cantussen, gezamenlijk afleveringen kijken en deze koppelen aan een leuk (drank)spel en organiseren we ons eerste galabal.
   
 4. Wanneer is de club opgericht?
  Het idee ontstond begin 2016. Het schild en de Facebookgroep van Samsonia werden gecreëerd in de zomer van 2016.
   
 5. Wie heeft de club opgericht?
  Laurenz Mignolet en Tobias Tits.
   
 6. Hoeveel leden telt de club?
  Ondertussen ongeveer 90 leden.
   
 1. Hoeveel kost een lidkaart?
  Momenteel kan je gratis lid worden van onze club. In de toekomst kan dit veranderen, maar dat staat nog niet vast!
   
 2. Welke leden bekleden de voornaamste functies?
  Elk lid van onze vereniging is even belangrijk, elk lid maakt Samsonia tot de studentenvereniging die wij vandaag zijn geworden. Wel zetten we graag ons bestuur, het praesidium van Samsonia, in de spotlight omdat zij steeds samenkomen met de oprichters, die beide de functie praeses bekleden, om de activiteiten te organiseren.
   
 3. Hoe verlopen studentendopen?
  Wij hebben geen doop of ontgroening. Iedereen die lid wil worden, kan zich aansluiten bij onze vereniging en meegenieten van onze activiteiten.
   
 4. Herinner je je de strafste studentendoop?
  Een groot deel van ons praesidium is zelf gedoopt bij een andere studentenvereniging en velen hebben enkele jaren meegedraaid in het praesidium, of draait er vandaag nog steeds bij mee. De strafste doop die we onszelf dus herinneren, was de doop bij onze eerste studentenvereniging.
   
 5. Wat was de strafste deal bij een schachtenverkoop?
  Zelf werken wij niet met een schachtenverkoop, aangezien wij momenteel bestaan uit een praesidium en de leden. Moesten we in de toekomst beginnen met schachten, zou dit op een ludieke manier zijn waarop schachten een quiz moeten afleggen over Samson & Gert of een activiteit van ons bijwonen en daar tot lid benoemd worden.
   
 6. Waarom is jullie club beter dan de andere?
  Elke student is op zoek naar een leuke ervaring om later op terug te blikken en heeft de vrijheid om dit in te vullen zoals hij zelf wil. Wij hebben zelf enorm genoten van onze jaren binnen een traditionele vereniging, maar het is natuurlijk altijd leuk om zelf een vereniging op te starten waar je leeft volgens je eigen regels. Als je niet houdt van verplichtingen, dopen of de traditionele cultuur van studentenverenigingen, of gewoon op zoek bent naar een leuke groep mensen waar je jezelf vrijblijvend mee kan amuseren, is Samsinia de club voor jouw. Wij pakken alles op een verrassende en vernieuwende manier aan.
   
 7. Wat is jullie (levens)motto?
  Samen op de motto! Nee, grapje. Als we een levensmotto hadden, zou het zijn dat je jezelf nooit hoeft te schamen voor wie je bent of wat je leuk vindt. Jezelf amuseren is absolute prioriteit!
   
 8. Wat is de leukste anekdote?
  We hebben verschillende leuke anekdotes. Zo hebben we ooit met een spandoek aan Gert zijn boot gestaan tijdens de opnames van Gert Late Night en dit kreeg heel wat aandacht van voorbijgangers en van Gert zelf. Ook organiseerde VIER eens een karaoke aan de boot waar Gert zelf bij was en toen zijn twee van onze bestuursleden op het podium gesprongen om de Samsonrock te zingen voor Gert. Of misschien is de leukste anekdote toch dat we elk jaar tientallen tekeningen gaan afgeven naar de kerstshow, waar we Gert zien lachen wanneer we daar met onze linten voor het podium staan.
   
 9. Waar zijn jullie ’t meest trots op?
  Dat dit idee begon als grap tussen twee beste vrienden, maar dat het is uitgegroeid tot de vereniging die vandaag over heel Vlaanderen aandacht kreeg en exponentieel is gegroeid, zowel qua volgers als leden.
   
 10. Wat is de grootste roddel over de club?
  Dat we vastzitten in onze kindertijd en niet volwassen zijn… Dat eerste deel is niet waar, maar dat tweede deel kunnen we natuurlijk niet helemaal ontkennen! Zolang we ons maar kunnnen amuseren, toch?

 • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84