Image
12/06/2019

IN(stagram) PROFIEL: @EverydayMarta


Marta Majewska (36, Sint-Niklaas): “Toen ik op mijn 19de van Polen naar Nederland trok om te studeren, had ik nog nooit gekookt. Dat moest niet, met papa die hobbykok en oma die professionele kok was. Al gauw bleek dat ik, als ik goed en lekker wou eten, mijn potje zelf moest koken. Zo is mijn avontuur gestart. Meer en meer vrienden vroegen of ik mijn recepten kon delen op een blog, dus ging ik me ook verdiepen in fotografie en nadien nog in styling, omdat ik een overachiever ben. (lacht) Nu, voordat dit alles mijn leven werd, had ik een heel andere carrière. Zeven jaar lang reisde ik de wereld rond als Digital Manager voor een internationaal communicatiebureau. Ik werkte ook veel vanuit de VS, waar ik een business course volgde op Harvard Business School. Daarna mocht ik een agentschap oprichten voor een internationale Media Buying Group, maar ik merkte dat mijn passie verdwenen was. Op een maandagochtend heb ik dan besloten me volledig te richten op mijn nieuwe liefdes: food en lifestyle. Ik dacht, als ik voor iemand anders een bedrijf kan opstarten, moet het toch wel lukken voor mezelf ook? Nu kook ik, zorg ik voor de styling en fotografie, werk ik mee aan videoproducties, geef ik workshops enzovoort. Ik zou niet eens weten wat het leukste is, mijn job is gewoon beter dan ik ooit had durven dromen.”
 
 
  • interieur 
Dit huis was 100 jaar oud en een complete ruïne toen ik het voor het eerst zag, maar ik was op slag verliefd, dus ik móest het gewoon kopen. Niet lang daarna zag ik op Facebook de oproep: ‘HEB JE HULP NODIG MET VERHUIZEN EN INRICHTING VAN JE NIEUWE HUIS?’ Euh, ja! Het bleek reclame te zijn voor het tv-programma Een frisse start met vtwonen. Ik heb me diezelfde avond nog kandidaat gesteld en een paar weken later, om 8 uur ’s morgens, stonden een camera crew de knappe presentator Sieg De Doncker voor de deur. Ik zag er niet uit, had zelfs nog geen beha aan, maar was superblij! De renovatie is trouwens helemaal geslaagd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Guys!!! I got so much love from y'all since last night, I'm gonna cry again (and I think we can agree I've done enough of that already πŸ˜‰)! I bought this old house with no heating, horrific electricity, water in the cellar, too much moisture in the walls and everyone thought I finally lost my mind (and I get it πŸ˜‚) but it just felt so right in my πŸ–€. So I found amazing architects @manarchitecten who helped me get the house in better shape in such a short amount of time (tx guys for being as insane as I am) and then the tv show happened (@ozanne_m @jackiebruseels @siegfried_dd - love you long time!) and all I want to say is follow your fucking heart, or gut or however you call it! Also, if you're in the hood, jump in for a coffee! β˜•οΈ / πŸ“· by @jonahsamyn

Een bericht gedeeld door Marta Majewska (@everyday_marta) op

 
  • tips
Niet iedereen heeft tijd of geld om een workshop te volgen, dus sinds kort deel ik ook af en toe tips op Instagram. Heel tof om te zien dat ik mensen zo kan inspireren om eens iets anders te proberen.
 
 
  • boek
Ik ben nog steeds heel trots op mijn eerste ‘kindje’, Fourplay, dat vol vegetarische recepten staat, maar qua fotografie en styling zit ik nu in een heel andere fase: meer licht, fris en minimalistisch. Mijn tweede boek, Limonade, was heel snel uitverkocht. Tot mijn eigen grote verbazing, want ik wist niet dat zoveel mensen zaten te popelen om zelf limonade te maken. (lacht) Het DIY Baby boek, nummer drie, heb ik geschreven toen ik zwanger was van Fer, en mijn recentste, Elke Dag Marta, is dan weer een weerspiegeling van hoe ik nu ben en hoe ik nu eet. Zowel qua opmaak als qua inhoud vind ik die het mooist. 
 

(SVR)
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84