Image
06/02/2020

Student Late Night 2020

MNM zet zijn deuren weer open voor jong radiotalent. De VRT-jongerenzender organiseert al voor het zevende jaar op rij ‘Student Late Night’. Dit doen ze in samenwerking met zes Vlaamse hogescholen. Drie weken lang krijgen mediastudenten een intensieve masterclass in de studio’s van de radiozender. Ook enkele studenten journalistiek uit de Arteveldeschool in Gent zijn present. Brent Saey: “We hebben er allemaal ongelooflijk veel zin in”

GUIDO: Hoe ben je bij ‘Student Late Night’ terechtgekomen?
Brent: Vorig jaar luisterde ik er toevallig naar. Toen ik ontdekte dat er studenten van onze school aan meededen, wilde ik dit ook.

GUIDO: Hoe heb je dit aangepakt?
Brent: In het begin van het schooljaar deed onze docente radio Eva Moeraert een oproep op Facebook met de vraag wie wou meedoen. Later konden we ons inschrijven bij een begeleidende docent van het project op Artevelde. De geïnteresseerde studenten deden een stemtest en hierna werd beslist wie mocht presenteren. Elke uitzending krijgt twee presentatoren en de rest doet redactiewerk en maakt de vlog.

GUIDO: Hoe verliepen de voorbereidingen?
Brent: Begin oktober schreven we ons officieel in. Meteen hierna startte de voorbereiding en het brainstormen. We bepaalden de thema’s en werkten deze uit. Net voor de kerstvakantie mochten we onze uitgewerkte thema’s gaan pitchen op MNM. Gelukkig gaven ze meteen een ‘GO’. Eind januari moest ons definitief programmavoorstel ingediend worden met onze muziekvoorkeuren en content. Het weekend voor de start verwelkomde MNM iedereen voor extra informatie.

“Een psychologe geeft de luisteraars info over de betekenis achter hun dromen”

GUIDO: Deze thema’s waarover je sprak. Kan je hier iets meer over kwijt?
Brent: Elke school krijgt twee dagen een uurtje uitzendingstijd. Ons eerste thema is ‘dromen’. We geven wat feiten mee en daarna mogen luisteraars ons opbellen om te vertellen over hun dromen. Er zal een psychologe meeluisteren die de luisteraars info geeft over de betekenis achter hun dromen. Een dag later staat de uitzending in teken van het Europees noodnummer ‘112’. Luisteraars die met een vraag of een probleem zitten, kunnen ons bellen en wij geven dan advies. We zetten die uitzending ook hulpverleners in de bloemetjes.

“De kans om iets voor nationale radio te maken, is heel uniek”

GUIDO: Wat verwacht je van deze ervaring?
Brent: Dit worden ongetwijfeld twee supertoffe en leerrijke dagen. Ik ben benieuwd naar het werken onder tijdsdruk en de werking binnen een échte redactie. De kans om iets voor nationale radio te maken, krijg je niet elke dag. Heel de groep kijkt uit naar het project.

GUIDO: Het project hielp zowel MNM-DJ’s Cato Peeters, Sen De Paepe als Dorianne Aussems aan een vaste job bij de zender. Droom je hier ook van?
Brent: Ik zou het uiteraard geweldig vinden als ik hierdoor een vaste job zou krijgen. Niet veel mensen krijgen deze unieke kans.
 
Volg de studenten van maandag tot en met donderdag tussen 22 en 23 uur op MNM
Waar?
-Via de MNM-app of op MNM.be
-op Facebook via MNMbe
-op Instagram via mnmbe
 
De hogescholen komen in deze volgorde aan bod
- Maandag 3 en dinsdag 4 februari: AP Hogeschool Antwerpen
-Woensdag 5 en donderdag 6 februari: RITCS School of Arts Brussel
-Maandag 10 en dinsdag 11 februari: Arteveldehogeschool Gent
-Woensdag 12 en donderdag 13 februari: Howest Kortrijk
-Maandag 17 en dinsdag 18 februari: Thomas More Mechelen
-Woensdag 19 en donderdag 20 februari: Hogeschool PXL Hasselt

(Sophie S.)
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider


Poll

Staat jouw kerstboom al?

 Euh, ik heb die nooit weggedaan :p
 Jaaaaaa!!
 Nee, nog niet

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84