Image
26/02/2020

Samson & Gert-fans troepen samen in studentenclub 'Samsonia'

En de prijs voor grootste Samson-en Gertfans gaat naar… studentenclub Samsonia!
Wie heeft de club opgericht?
"De foundation is gelegd door Laurenz Mignolet en Tobias Tits tijdens een gezellig avondje drinken in de zomer van 2016. Toen is ook het clublied geschreven. Niet veel later heeft Laurenz het schild ontworpen."
 
Wie kan lid worden?
"Elke student, oud-student en nooit-student-geweest is welkom, zolang je maar van Samson en Gert houdt. We zitten wel gesitueerd in Antwerpen."
 
Hoeveel kost een lidkaart?
"We vragen geen lidgeld, maar de meeste leden bestellen voor vijf euro wel een eigen lint, om zo met trots de kleuren van Samsonia te kunnen dragen."

"We gaan elk jaar naar de Samson & Gert Kerstshow"

Wat zijn de activiteiten?
"We gaan elk jaar naar de Samson & Gert Kerstshow. Tenminste, dat deden we, tot Gertje besloot om te stoppen, maar dat zal ons er niet van weerhouden om ook op de afscheidsshow luidkeels mee te zingen. Verder staat nog een afleveringenmarathon op het programma, gepaard met een quiz, en uiteraard kan ook een cantus niet ontbreken. Ondertussen staat ook het eerste galabal op de planning."
 
Luisteren jullie écht naar Samsonliedjes?
"Jazeker! Natuurlijk overdrijven we er niet in. Zo zongen we op de cantus veel Samson & Gert liedjes, maar was er ook ruimte voor enkele traditionele liederen uit de codex. Ook op het galabal brachten we een gezonde mix."

Wat is jullie leukste anekdote?
"Tijdens de Samson & Gert zomershow vorig jaar zaten we helemaal vooraan. Gert had net zijn knie geblesseerd, maar ging toch door met de show. Hij zei toen voor de volle zaal dat hij 'de mannen van de vereniging op de voorste rij niet in de steek kon laten'. Dat was gewéldig! In een interview in Het Laatste Nieuws haalde Gert eerder al aan dat hij ons kende. Daar hadden we voor gezorgd door elke kerstshow op rij Samsonia-tekeningen te overhandigen, met een spandoek aan zijn boot te gaan staan en in het publiek van Gert Late Night te zitten met onze linten aan."

"Nostalgie zal altijd zegevieren, dus volwassen worden stellen we nog even uit"

En nu Gertje ermee kapt?
"Het nieuws kwam als een shock, maar Samsonia blijft voortbestaan. We waren zelf niet superhard verrast toen bekend werd dat Marie het nieuwe baasje van Samson is. Het was vooral zeer vreemd om op de afscheidsshow het paar voor de allerlaatste keer te zien. Alsof er iemand op je schouder tikt en zegt: ‘Tijd om volwassen te worden’. Maar nostalgie zal altijd zegevieren, dus volwassen worden stellen we nog even uit. En we zijn er zeker van dat Marie het ook goed zal doen. Eén, twee, één twee drie, Samsonia en Marie!"

(Sofie VR.)
  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84