Image
26/02/2020

Het Instagramprofiel van Julie Van den Steen

🐣 30 juli 1992
📍 Gent
📕 Journalistiek (radio) aan Arteveldehogeschool
$  Ex-MNM-radiostem, VTM-gezicht (The Masked Singer)

 
"Ik had last van faalangst, maar haalde wel 19/20."

“Tijdens mijn studies had ik veel last van faalangst, maar uiteindelijk waren mijn cijfers wel altijd goed. Ja, ik was die trut die zei: ‘Ik ga het niet kunnen’ en dan 19 op 20 haalde. (lacht) Het eerste jaar ging ik zelfs niet uit, om zeker geen enkele les te missen. Nu, de jaren nadien heb ik mijn schade wel ingehaald. Ik vond het trouwens heel moeilijk om me 50 minuten of langer aan een stuk te concentreren, dus ik krabbelde van alles op mijn schriften. Leerkrachten dachten dat ik op die momenten in mijn eigen wereld zat, maar ik deed het net om mezelf te kunnen blijven focussen op wat zij zeiden.

In mijn laatste jaar besloot ik deel te nemen aan Rock 'n Roll Radio Highschool op MNM. Ik kreeg de kans om één avond te presenteren en dat viel blijkbaar in de smaak, want een maand na mijn afstuderen, werd ik gekozen als nieuwe sidekick van Peter Van de Veire in de ochtendshow. Een job die ik vijf jaar lang heel graag heb gedaan, want er stond elke dag wel iets leuks op de planning. Alleen jammer dat ik elke avond om 19 of 20 uur in bed moest en om 3 uur ’s morgens eruit. Daar lijdt je sociaal leven onder hoor, ik zag mijn familie en vrienden heel weinig. Het heeft van mij wel een ochtendmens gemaakt." (lacht). 

"Dirkie maakt me rustig."
“Als kind hadden we thuis altijd honden, dus toen ik op kot ging en daarna alleen ging wonen, vond ik het best lastig om die te moeten missen. Zo’n hondje is altijd blij om je te zien en je krijgt er zoveel liefde en vriendschap van. Het enige jammere is… ik ben allergisch. De laatste twee jaar speelde ik almaar meer met het idee om tóch opnieuw een hond te nemen, eentje die geen haar verliest en die me dus niet laat snotteren.

Nu ik wat meer tijd én ruimte heb, is het eindelijk zover. Dirkie heet hij. De naam lag al twee jaar vast. (lacht) Dirk is niet alleen een goeie roepnaam, ’t is ook wel grappig als mensen niet meteen doorhebben dat het om een hond gaat. Voor een puppy zorgen is heel intensief, maar hij brengt mij tegelijk ook zoveel rust. Ik kijk altijd uit naar onze wandeling.”
 
"Ik ben gestopt met verjaren."
 “Sinds ik 27 ben, vind ik verjaren niet zo leuk meer. Deze zomer noemde een meisje me ook voor het eerst 'mevrouw' en ik was daar echt niet goed van. (lacht) Ik heb vroeger altijd heel hard naar mijn dag uitgekeken, maar nooit echt een droomverjaardag gehad.

Ik ben jarig op 30 juli en heel veel mensen vergeten iets te laten weten, omdat ze net op reis of aan het werk zijn. Zelfs dichte vrienden en familie. Misschien moet ik daar nu gebruik van maken en de komende 5 jaar zeggen dat ik 27 ben.” 
 
"Fotoshoots zijn niet awkward."
Ik werd vroeger gepest omdat ik er anders uitzag en ben daardoor nog heel onzeker. Het blijft dus gek voor me dat ik af en toe gevraagd word voor fotoshoots, maar ik vind het wel heel leuk om te doen. Een goeie fotograaf kan je zo op je gemak stellen dat je die dingen allemaal vergeet en dan is zo'n fotoshoot helemaal niet awkward.”
 
"Eindelijk volwassen, maar ik blijf dromen."
 “Ik merk dat ik in de laatste vijf jaar heel volwassen ben geworden. Ik heb zoveel geleerd bij MNM en ben daar echt ongelooflijk dankbaar voor. Nu is het tijd om andere dromen te verwezenlijken.”

Tekst: Sofie VR.
Foto's: Instagram Julie Van den Steen
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider


Poll

Laat jij je vaccineren tegen corona?

 Absoluut
 Ik denk het wel
 Ik twijfel
 Ik denk het niet
 Absoluut niet

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84