Image
16/06/2020

Het Instagramprofiel van Maureen Vanherberghen

Maureen Vanherberghen

🐣 3 november 1987
📍  Hoegaarden
📕 Communicatiewetenschappen aan KU Leuven
$  Zangeres bij de KetnetBand, Qmusic-dj en musicalactrice

 
“Ik had als student echt een hekel aan examens. Ik ben niet gemaakt om alleen te zitten studeren op mijn kamer. Dat sociaal isolement vond ik echt mottig. Echt waar, ik zou het niet graag opnieuw willen doen. (lacht) Ik stelde het studeren altijd uit. Eerst nog wat shoppen of bingewatchen om daarna te denken: fuck, ik ben weer te laat begonnen. Ik heb daar wel mijn les in geleerd. Eens je een kutzomer hebt gehad waarin je veel herexamens hebt, dan herpak je je daarna wel snel. Ik doe ook nog altijd iets met mijn studie. Naast mijn acteer- en presentatiewerk, ben ik ook bij de VRT aan de slag achter de schermen. Ik werk op de commerciële afdeling en dat ligt echt in het verlengde van wat ik heb gestudeerd. Om het allemaal te kunnen combineren, ben ik zelfstandige geworden. Heel eng als je jong bent en vreselijk veel papierwerk, maar het is het waard.”
 
 
"Het lijkt een feestje, maar het is hard werken”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

: : #stipit 💬

Een bericht gedeeld door Maureen Vanherberghen (@maureen_vanherberghen) op

“Bij Qmusic zetten we hard in op personalisatie. Het is belangrijk om als bedrijf in rechtstreeks contact te staan met je publiek. Daarom nemen wij persoonlijke verjaardagsboodschappen op. Het lijkt een feestje, maar het is hard werken, want ik ben van opleiding geen radiomaker. Ik heb alles van nul bij de Q-Academy geleerd nadat ik een test heb gedaan. Je moet bereid zijn om heftige nachturen te kloppen en veel te werken. En je moet opgewekt klinken. (knipoogt) Ik zie me deze job wel nog lang doen, maar alles in de media heeft een houdbaarheidsdatum. Het zal vooral afhangen van andere mensen die over mij moeten beslissen.”

"Vlaanderen is Hollywood niet"
“Nee, die jurk zit niet standaard in mijn garderobe. (lacht) Ik heb dat uitgeleend voor de Rat Pack-concerten in het Flageygebouw in Brussel. Dat was een opdracht voor Radio 2, waar ik mocht optreden met een bigband. Dat zie je nog maar zelden, zo’n immense band. Dat is een van de leukste dingen die ik ooit al heb mogen doen in mijn leven. De muziek van de Crooners vind ik ook heel tof. Mijn grootvader heeft dat er bij mij ingelepeld. Die jurk helpt om je in te leven in de tijd van toen. Ik kan daar toch moeilijk in een jeansbroek voor een bigband staan zingen? Frank Sinatra draait zich om in zijn graf. (lacht) Ik hou er wel van om me zo eens op te kleden. Vlaanderen is Hollywood niet, dus hier heb je maar weinig gelegenheden om eens zoiets aan te doen. Dat is wel jammer.”
 
"Wij vinden onze relatie geen nieuws”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik zal dat 🐖 eens wassen sie(g) 🧼🧺 #varken #wasmachine #blijfinuwkot #washer

Een bericht gedeeld door Maureen Vanherberghen (@maureen_vanherberghen) op

Sieg en ik wonnen ‘Koppel van het Jaar’ op het Gala van de Gouden K’s. We vinden het superschattig dat kinderen op onze relatie stemmen, maar we moeten er ook om lachen. Het is een prijs waar we geen verdienste aan hebben. Je moet geen moeite doen om verliefd te zijn. We vinden het zelf ook raar dat onze relatie in de krant staat. Dat is toch geen nieuws? In het begin waren wij gewoon goede vrienden en daar is liefde uit gegroeid. That’s it. Het helpt wel dat we elkaar al kenden, want we hebben elkaar al in de beste en slechtste omstandigheden gezien. Ik zal niet snel nog een kant van Sieg ontdekken die ik nog niet gezien heb.”
 
"We zijn veel meer geworden dan collega’s”
“De laatste opnames van de Helden zijn al even achter de rug, maar eigenlijk zijn we nooit officieel gestopt. We draven af en toe ook nog eens als Held op. Er worden gewoon geen nieuwe afleveringen meer gemaakt. De agenda’s waren gewoon niet meer te combineren, maar wie weet lukt het ons over een paar jaar wel om nog eens iets te maken. Kijk maar naar W817. Een echte reünie wordt het bij ons niet, want we zien elkaar nog regelmatig. Wij zijn veel meer geworden dan collega’s. Ik heb er zelfs een lief aan overgehouden. (bloost) Welke job je ook uitoefent: de collega’s zijn minstens zo belangrijk als de job zelf. Ik heb heel veel geluk gehad.”
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider


Poll

Hoe blij ben jij met de lente-editie van ons nieuwe GUIDO STUDENT PACK?

 Superblij, dikke merci Guido!
 Oh, ik moet er nog om!

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84