Image
05/07/2020

Moeder Theepot: "Op 21 maart vieren we de koning van de Maya's"

In de rubriek 'Studentenclubs' stellen we elke editie van het GUIDO Magazine een studentenclub voor die net dat tikkeltje anders is. Deze keer plaatsen we een spotlight op Moeder Theepot.
 
Wie heeft de club opgericht?
"Moeder Theepot is in het academiejaar 2013-2014 opgericht door Pieter De Pauw, Gillis Vermeersch en Matthias Ruythooren. Zij hadden als vriendengroep de droom om een alternatieve studentenvereniging op te richten, eentje waarbij theekransjes centraal staan.”
 
Wie kan lid worden?
"Elke student is welkom. Het maakt niet uit welke richting je volgt of op welke school je zit. Ook de regio speelt geen rol, al zijn we wel gesitueerd in Gent. Iedereen die graag eens een avondje gezellig samenzit met een stuk taart en een kop thee is welkom.”
 
Hoeveel kost een lidkaart?
"Een lidkaart kost vijf euro. Aan nieuwe leden vragen we nog eens vijf euro extra om het mooie bloemenlintje te financieren, maar dat is een eenmalige aankoop.”


Wat zijn de activiteiten?
"Wij organiseren om de twee weken activiteiten en kransjes. Als activiteit organiseerden we al een karaokeavond, een kermis en een theecantus. Bij een kransje wordt een bepaald thema voorzien, eten we taart en drinken we thee. Soms zijn er ook kleine spelletjes, maar de meeste leden komen gewoon voor de gezelligheid, of omdat ze nood hebben aan een babbel.”
 
Drinken jullie echt enkel thee? Studentenclubs zonder alcohol zijn voor sommige mensen toch maar moeilijk in te beelden.
"Wij drinken voornamelijk thee, ja. Afhankelijk van het thema voorzien we soms ook koffie of chocolademelk. We hebben niets tegen alcohol, maar onze focus ligt op thee. Er zijn dan ook maar enkele activiteiten waarbij de leden alcohol kunnen bestellen.”


Wat is jullie leukste anekdote?
"Tijdens een vergadering waarop de thema’s voor de komende kransjes beslist zouden worden, vonden we maar niets voor 21 maart. We zochten op Google wat er die dag allemaal is gebeurd. Een zekere Pacal de Grote zou die dag geboren zijn. Hij was ooit koning van de Maya’s, en de ontdekking van zijn graf zorgde wereldwijd voor een hoop complottheorieën. Er zijn mensen die geloven dat hij eigenlijk een astronaut was.”
Hoe hebben jullie Pacal de Grote toen gevierd?
"Met een PowerPoint. (schaterlach) Toegegeven: het was een hele slechte presentatie, en we speelden het continu opnieuw af. De sfeer zat wel goed. We speelden hits als ‘I Am Number One’ en ‘The Duck Song’ en we maakten onze eigen memes. We hebben toen ook enkele ingekaderde theememes geveild voor het goede doel. Heel leuk, ja.”


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84