Image
07/10/2020

Gloria Monserez over wrappen, Steiner en haar studentenleven

Ze is het kind van twee steracteurs (Koen Monserez en Machteld Timmermans), groeide op met een minstens even bekende stiefvader (Danny Timmermans) én ze draagt een naam die ‘roemrijk’ betekent. Het stond in de sterren geschreven dat Ketnetwrapper Gloria Monserez beroemd zou worden. Al is ze boven alles een gewoon meisje van 19 jaar, dat dolgraag haar diploma grafisch ontwerp aan het KASK wil halen en ondertussen – als het even kan – de wereld een beetje mooier en verdraagzamer wil maken.

 
GUIDO: Je komt uit een acteursnest en hebt zelf ook enkele rollen op je palmares staan. Toch koos je niet voor een acteeropleiding. 
Gloria: Ik teken al heel mijn leven, dus voor mij was grafisch ontwerp een logische keuze. Veel vrienden volgen een dramarichting, maar dat spreekt me niet zo aan. Ik heb ook al veel verhalen uit die richting gehoord. Daar moet je niet gaan vertellen dat je een job hebt als tv-gezicht, dan smijten ze je buiten. Mijn leerkrachten hebben daar gelukkig goed op gereageerd.

GUIDO: Je was nog maar net aan je studies begonnen toen je het tot wrapper schopte.  
Gloria: (knikt) Ik kende mijn klasgenoten nog maar een paar weken, maar ze vonden het allemaal supercool. Door mijn job bij Ketnet mis ik wel veel lessen, waardoor ik beslist heb om mijn jaar op te splitsen. De theorie heb ik in het eerste jaar gezien en met het praktische gedeelte start ik nu.
 
In haar blokvibe
 
GUIDO: Vind je het belangrijk om je diploma te halen? Je zou je ook volledig op je carrière kunnen toeleggen.
Gloria: Ik vind een diploma heel belangrijk, ook omdat ik weet hoe vluchtig een carrière kan zijn. Vandaag ben je populair, maar morgen kan je al afgeschreven zijn. Ik doe mijn studies ook te graag om ermee te stoppen. Al moet ik bekennen dat ik er wel even aan gedacht heb. Na mijn eerste blok vreesde ik dat mijn cijfers slecht zouden zijn, maar ik was er voor alles door. Dat idee om te stoppen was dus snel terug van de baan.

GUIDO: Hoe ziet een blokperiode eruit voor iemand die schippert tussen een woonboot, een kot en een derde stek in Wijgmaal?
Gloria: Ik studeer altijd op de boot. Mama heeft daar een repetitieruimte die volledig kan worden afgesloten. Wanneer ik moet leren, installeer ik me daar en dan weet iedereen dat ze me met rust moeten laten. Ik kan niet studeren als ik bij mijn papa ben, want dan moet ik met heel veel dingen rekening houden. Ik heb routine nodig om in mijn ‘blokvibe’ te komen. Al woon ik sinds kort in een studio in Gent, dus dat wordt nu mijn studieplek.
 
Steinerschool
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mood want morgen dropt de @shophaha.co merch

Een bericht gedeeld door GLORIA MONSEREZ zij/haar (@gloria_monserez) op


GUIDO: In tegenstelling tot veel andere studenten heb jij een voorbeeldfunctie. Heb je het daar soms moeilijk mee?
Gloria: Nee, ik moet gewoon opletten waar ik ga feesten. Als er kinderen in de buurt zijn, wil ik ook een voorbeeld zijn. Ik zou kwaad zijn op mezelf mocht ik op een woensdagnamiddag zat op de Oude Markt rondlopen.

GUIDO: Bekende mensen moeten vaak tegen vooroordelen opboksen. Jij hebt nog een ander vooroordeel waar je je soms tegen moet verweren, namelijk je opleiding aan de Steinerschool. 
Gloria: Daar bestaan inderdaad veel misverstanden over. Veel mensen denken dat Steiner een KSO-richting is, maar het is wel degelijk ASO. Ik zat op een heel vooruitstrevende school, waar een paar jaar geleden een nieuwe wind is doorheen gewaaid. Dat team heeft het beeld van Steinerscholen wel wat rechtgetrokken, maar het gebeurt dat ik iemand hoor zeggen dat ik nog nooit heb moeten studeren omdat ik op een Steinerschool zat.

GUIDO: Dat frustreert je een beetje, hé?
Gloria: De misvatting bestaat dat je niets moet doen op zo’n school. Mijn opleiding heeft me klaargestoomd om hard te werken aan de hogeschool. Ik heb geleerd om goed op mezelf te werken en aan zelfreflectie te doen. Dat heeft me geholpen om mijn studies te combineren met mijn job. Ik ben dit jaar amper naar de les kunnen gaan, dus ik moest wel zelfstandig leren. Het is heel handig als je dan geleerd hebt om jezelf te evalueren.
 
Highkey not gonna shut my mondje
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hey meiden ik probeerde zo cute lachje onder me mondmasker vonk wel leuk

Een bericht gedeeld door GLORIA MONSEREZ zij/haar (@gloria_monserez) op


Als BV heb je vaak een keuze: je zwijgt over alles wat niets met je job te maken heeft in de hoop een beetje privacy te genieten, of je spreekt je uit over maatschappelijke thema’s met het risico wat tegenwind te krijgen. Voor Gloria was het simpel: mond opentrekken en de jeugd sensibiliseren. 
“Ik heb vrij snel beslist dat ik als bekend gezicht zou blijven staan waar ik voor sta. In het begin heb ik moeten leren hoe ik dat moet hanteren, maar het is iets waar ik niet mee ga stoppen. Er zijn te weinig publieke figuren die hun platform op die manier gebruiken. Het is soms moeilijk, maar ik had geen zin om in een hoekje kwaad te blijven zitten omdat er dingen mislopen in de wereld. Dan gebruik ik liever het kleine platform dat ik heb om mijn steentje bij te dragen in het gevecht tegen racisme en homofobie. Als ik op die manier ook maar één kind kan leren dat het belangrijk is om iedereen gelijk te behandelen, dan is dat al heel wat.”
 
 
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider


Poll

Hoe blij ben jij met de lente-editie van ons nieuwe GUIDO STUDENT PACK?

 Superblij, dikke merci Guido!
 Oh, ik moet er nog om!

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84