Image
08/10/2020

Studentenclub Mythica: "Iedereen heeft toch een geeky kantje?"

In de rubriek 'Studentenclubs' stellen we elke editie van het GUIDO Magazine een studentenclub voor die net dat tikkeltje anders is. Deze keer plaatsen we een spotlight op Mythica.
Wie heeft de club opgericht?
"We starten nu aan ons tweede jaar, dus Mythica is nog een heel jonge vereniging. Het idee om een nieuwe studentenvereniging uit de grond te stampen, vloeide voort uit de kokers van Jacob Reyniers en André Vanhassel. Camille Vermeire werd al vlug aan de ploeg toegevoegd om het idee in realiteit om te zetten. Vele maanden later stonden we klaar voor de start van het academiejaar. En ook nu zijn we er klaar voor.”
 
Wie kan lid worden?
"Elke student is welkom. Het maakt niet uit welke richting je volgt of op welke school je zit. Wij zijn een vereniging voor iedereen, al moet je natuurlijk wel naar Antwerpen komen.”
Hoeveel kost een lidkaart?
"Een lidkaart kost zeven euro. Met die kaart kan je je bij ons laten dopen en smeed je vriendschappen voor het leven. Het zorgt er ook voor dat je kortingen krijgt op tal van verschillende evenementen.”
Wat zijn de activiteiten?
"Onze activiteiten zijn enorm divers. Dat gaat van een typische cantus tot gezelschapspelletjes spelen en een filmavond in de cinema. We sporten ook op onze geeky manier, zo doen we aan Zwerkbal. Afhankelijk van welke activiteit we plannen, komt er 20 tot 200 man op af. De meeste activiteiten zijn per jaar gelinkt aan een thema. Vorig jaar was dat Harry Potter, nu gaan we voor J.R.R. Tolkien. Wie fan is van Lord of the Rings of The Hobbit, komt dus best even langs.”
Is jullie club alleen voor geeks?
"We richten ons op geeks, maar we sluiten niemand uit. Iedereen is welkom. Wie enkel fan is van Disney, kan bij ons ook zijn weg vinden. Als je alle liedjes van een filmreeks kan meezingen of uren over een serie kan praten, dan ben je voor ons een geek. En laten we eerlijk zijn: iedereen heeft toch een geeky kantje?"


Wat is jullie leukste anekdote? 
"Het einde van onze openingsweek. We hadden gehoopt een 40-tal leden bij elkaar te sprokkelen, maar we haalden tot onze eigen verbazing de kaap van 200. Van een geluk gesproken dat we genoeg lidkaarten en goodiebags voorzien hadden. Ons stamcafé The Geeky Cauldron zat echt overvol, en er is niemand die de speech van Jacob en André nog zal vergeten. We staan te trappelen om dit jaar ook zulke leuke momenten te beleven."
 
 


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84