Image
10/01/2021

Het Instagramprofiel van Chloé De Bie

IN(STAGRAM)PROFIEL
 
Chloé De Bie

🐣 31 mei 1989
📍 Gent
📕 Bachelor Psychologie aan UGent en Master Psychologie & Seksuologie aan KU Leuven
$ Klinisch psychologe en seksuologe, bekend van ‘Koppels’ en ‘De Bloemetjes en De Bie’
 

“Ik was als student de grootste stresskip van mijn hele richting. Eigenlijk was ik echt een irritante streber. (lacht) Ik ging angstvallig naar elke les, was heel bijgelovig en keek bij een examen tot de laatste mogelijke seconde in mijn cursus. Gelukkig loonde het ook wel, want ik had altijd heel goeie cijfers. Ik heb in mijn carrière twee herexamens gehad, telkens een 9 op 20. Daar heb ik veel traantjes voor gelaten, want deliberaties bestonden toen nog niet. Maar kijk: het is goed gekomen. Ik ben afgestudeerd met grote onderscheiding. En ik focuste me ook wel op leuke dingen. Zo speelde ik toen al in musicals en zong ik in mijn eigen coverband. Die uitlaatklep hielp me om de stress de baas te kunnen. Ik trad soms zelfs op tijdens examenperiodes. Gemakkelijk was dat niet.”

"Relaties zijn ingewikkelder dan sprookjes.”
“Al mijn vrienden trouwen en krijgen kindjes. Nu heb ik ook mijn eigen kindje: een boek. (knipoogt) Ik vind het echt heel vreemd om mezelf auteur te noemen, vooral ook omdat ik schrijven haat. Het voelde na al mijn thesissen echt aan als een nieuwe examenperiode. Ik heb dit boek dan ook een aantal jaar uitgesteld. Ik ben de uitgeverij heel dankbaar voor de kans. In mijn praktijk leg ik heel vaak dezelfde dingen uit, dus groeide het idee om daar een boek over te schrijven. In sprookjes eindigt het verhaal vaak wanneer ze de prins(es) hebben gevonden. De rest van hun bestaan wordt dan samengevat met het zinnetje ‘Ze leefden nog lang en gelukkig’, maar in het echt zijn relaties veel ingewikkelder dan dat.”

"Mijn hond is mijn beste vriend."
“Mijn hond en ik zijn jarig op dezelfde dag. Om dat te vieren heb ik hem op ons verjaardagsfeestje een roze das omgedaan. Koning Nestor is echt een schoothondje, alleen zie je mij dan niet meer zitten. (lacht) Eigenlijk wou ik geen huisdier meer na het overlijden van mijn vorige hond, maar omdat er helaas al redelijk vaak is ingebroken, heb ik toch beslist om een nieuwe waakhond in huis te nemen. In mijn praktijk is hij niet welkom, want je weet natuurlijk nooit of de cliënten bang zijn van grote honden. Na een lange werkdag is Koning Nestor altijd heel blij om mij te zien. Het is een cliché, maar het klopt wel dat een hond je beste vriend is.”
 
"Leuk om mythes rond seks te ontkrachten.”
Sinds augustus ben ik elke donderdag te horen bij Raf en Rani op Joe. Na mijn passage in Koppels werd ik af en toe al gebeld door de zender en ze vonden mijn enthousiasme zo aanstekelijk dat ze mij een vaste rubriek aanboden. Ik bespreek er in De Bloemetjes en De Bie telkens een item rond seksualiteit en relaties. Dat gaat heel breed, van seks en verliefdheid tot rouwen. Ik vind het heel leuk om bepaalde mythes rond die thema’s te ontkrachten. Raf en Rani zijn ook heel sympathiek en geven mij enorm veel vrijheid. Ze zijn bijna altijd akkoord met mijn voorgestelde items. Van luisteraars krijg ik ook vaak het compliment dat ze mijn radiostem aangenaam vinden, dus wie weet is het een lang leven beschoren.”

"Het is een eer om Goedele collega te noemen.”
“Nee, wij zijn geen hartsvriendinnen. (knipoogt) We kennen elkaar wel een beetje, maar het is niet zo dat alle bekende seksuologen samen in een WhatsApp-groepje zitten. Goedele steunt mij wel hard in wat ik doe. Ze heeft me onlangs nog een berichtje gestuurd om me proficiat te wensen met mijn eerste boek. Ik heb het gevoel dat ze trots is op andere seksuologen in de media. Ze gunt iedereen succes. Ik heb altijd naar Goedele opgekeken en vind het een eer om haar een collega te mogen noemen. Ze heeft heel taboedoorbrekend gewerkt en seksualiteit in Vlaanderen bespreekbaar gemaakt. Ik wil zeker ooit eens aan een project samenwerken met Goedele, dat staat echt wel op mijn bucketlist.”
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider


Poll

Hoe blij ben jij met de lente-editie van ons nieuwe GUIDO STUDENT PACK?

 Superblij, dikke merci Guido!
 Oh, ik moet er nog om!

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84