Image
28/11/2020

BDSM bij Kajira? "Wij zijn geen datingclub"

GUIDO is er voor de studenten en dus zetten wij telkens weer de student in de kijker, en daar horen ook studentenclubs bij. Deze keer plaatsen wij een spotlight op Kajira, een Gentse BSDM-studentenclub.
 
Wie heeft de club opgericht?
"Het begon 10 jaar geleden met een koppel dat leeftijdgenoten zocht met dezelfde BDSM-interesses. Ze plaatsten een oproep op Fetlife, zeg maar de Facebook voor kinksters. De vereniging groeide en zo werden we uiteindelijk erkend door de universiteit van Gent. Leuk weetje: één van de oprichters heeft ondertussen een relatie met iemand van het huidige bestuur. Hij komt dus regelmatig nog eens over de vloer.”
 
Wie kan lid worden?
"In feite kan iedereen tot 26 jaar lid worden. We zijn erkend door de UGent, maar studeren is geen voorwaarde. Iedereen die langskomt mag zich van ons lid noemen. We houden het bewust laagdrempelig. We hebben ook geen doop of ontgroeningsactiviteiten. Als je wilde geruchten over ons hoort, moet je die dus niet meteen gaan geloven.”
Hoeveel kost een lidkaart?
"We werken niet met lidkaarten. Lid worden is dan ook volledig gratis. Voor sommige eetactiviteiten, cantussen en workshops vragen we wel een kleine bijdrage aan de deelnemers.”
Wat zijn de activiteiten?
"Onze activiteiten zijn zeer gevarieerd. Zoals iedere vereniging hebben we cantussen en organiseren we spelletjesavonden, maar we hebben ook praatavonden waar we BDSM uitleggen aan wie er minder mee vertrouwd is en onze eigen ervaringen delen. Meestal leggen we een onderwerp vast. Soms maken we budgetspeeltjes op een knutselavond of geven we workshops. Wij praktiseren echter niet. Dat wil zeggen dat we geen speelfeestjes of orgiën organiseren. We weten dat die geruchten de ronde doen, maar dat is dus niet waar.”
Het beeld van een club vol seksverslaafden klopt dus niet?
"Het libido in Kajira ligt niet hoger dan bij andere verenigingen. In het bestuur zitten zelfs enkele aseksuele leden. BDSM gaat over veel meer dan seks. Ja, natuurlijk zijn er mensen met een fetisj, maar dat is geen vereiste. Veel van de leden zijn gewoon nieuwsgierig.”


Wat is jullie leukste anekdote?
"Wij zijn geen datingclub, maar in alle verenigingen gebeurt het wel eens dat er relaties ontstaan. De laatste jaren is er een kleine golf van huwelijken ingezet bij koppels die elkaar vonden dankzij Kajira. We zijn heel blij om dat te horen. Er is nu zelfs een babyboom aan de gang.”


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84