Image
09/03/2021

Lang leve de singles!

TRENDS

Oef, Valentijn is gepasseerd. De ergste dag van het jaar voor singles is daarmee weer achter de rug. Daarom zetten wij even de voordelen van het single zijn in de kijker aan de hand van enkele trends. Julie Vranckx, auteur van (Over)leven als single, hielp ons op weg. Lang leve de liefde… voor onszelf. I Love Me!
Bewuste singles

“We leven in een ik-maatschappij, dus tegenwoordig is het heel hip om bewust voor jezelf en je eigen ontplooiing te kiezen. Jongeren lassen gemakkelijker een periode in waarin ze bewust niet daten en al hun energie in zichzelf steken,” merkt Julie op. “Vroeger heerste het idee meer dat je pas goed bezig was als je een relatie had. Nu wordt het veel sneller erkend als iemand dingen op zichzelf verwezenlijkt. We juichen het toe. Singles zijn nu zelfs trots op hun status. Het taboe valt weg, we schamen ons niet meer. Liever gelukkig alleen dan ongelukkig met twee, luidt het.”GUIDO-Tip: Luister eens naar het liedje ‘I Love Me’ van Demi Lovato. “Ik vraag me af wanneer mezelf graag zien genoeg zal zijn?”, zingt ze daarop.
 
Alleen reizen
“Je hoeft niet langer met twee te zijn om iets leuks te doen. Er bestaan reisorganisaties die zich specifiek op singles richten. Maar je kan ook echt helemaal alleen op reis vertrekken, zoals ik naar New York. Je maakt veel vaker spontane dingen mee op je eentje: mensen komen sneller naar je toe en spreken je heel gemakkelijk aan. Het is minder eng dan je denkt.”GUIDO-Tip: Interesse in een groepsreis? Check zeker Kras, Baobab en Djoser eens. Je hoeft trouwens niet single te zijn om mee te mogen op reis.
 
Co-housen
“Samenwonen met vrienden of zelfs met complete vreemden wordt steeds vaker gedaan. Leven als single is veel duurder, omdat je niemand hebt om je kosten mee te delen, waardoor dit een ideale oplossing is,” klinkt het bij Julie. “Het is niet omdat je alleen woont, dat je eenzaam bent, maar het helpt wel om buren of huisgenoten te hebben waar je mee kan praten.”GUIDO-Tip: Op Facebook wemelt het van de co-housegroepen. Heb je toch liever vrienden, of vrienden van vrienden? Zet zelf een status online.
 
Angst door corona
“Veel singles hebben door de coronacrisis en het daarbij horende gebrek aan contact plots een angst gekregen dat ze altijd alleen zullen blijven. Ik heb er soms ook last van,” aldus Julie. “Hoe moeilijker het is om op een natuurlijke manier contacten te leggen, hoe meer confronterend dat je geen relatie hebt. Huidhonger bestaat écht. Voor de pandemie haalde je alles uit je vriendschappen, maar nu je iedereen op afstand ziet, valt het op hoe vaak je daar eigenlijk nood aan hebt. Daardoor storten velen zich op datingapps om toch nog iemand – als is het maar vriendschappelijk – te leren kennen. Mensen die niet graag alleen zijn, vinden soms heel snel een lief, omdat ze wel gemotiveerder zijn om iemand nieuw te ontmoeten.”GUIDO-Tip: Vraag aan een andere single vriend(in) om elkaars knuffelcontact te worden. Zo versterk je de vriendschap en rem je angst.
 
Masturberen
“Mannen hebben hier weinig gêne rond, maar bij vrouwen wordt er nog vaak stiekem over gedaan. Natuurlijk bestaan er wel UpperDare-feestjes, maar het blijft een klein taboe. Toch is er een trend te bespeuren: mensen gaan makkelijker naar de seksuoloog en verdiepen zich wat sneller in hun eigen genot. Als je instaat voor je eigen behoeftes, heb je natuurlijk ook minder de neiging om iemand te gaan bespringen,” lacht Julie. “Het is een basisbehoefte van de mens, en zelf weet je natuurlijk best wat wel werkt.”GUIDO-Tip: Check onze website voor een lijst van seksspeeltjes die aangekocht kunnen worden met een klein studentenbudget. Enjoy!Tekst: Korneel Dobbels


 


Poll

Het lekkerste ijsje ter wereld is

 een waterijsje
 een magnum met hazelnoten
 een cornetto
 vers schepijs
 sorbet-ijs
 ik ben een creep en lust geen ijsjes

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84