Image
27/04/2021

Aaron Blommaert: "Ik streef er altijd naar om nog beter te worden"


Aaron Blommaert (18)

- °Aalst7 augustus 2002
- Finalist Wie wordt Junior?
- Lid van boysband BOBBY
- Speelde Robin Declerq in 4eVeR
- Speelt Raven in Familie
- Sinds kort radio-DJ bij MNM

Aaron over zijn muziekcarrière

"Muziek was mijn allergrootste liefde van kleins af aan. Die interesse laaide vooral op door de optredens die ik deed. Vanaf toen wist ik dat het mijn droom was om zanger te worden. Het begon allemaal bij Junior Eurosong, waarvoor ik me inschreef toen ik tien jaar was. Die deelname was een groot succes en daarna ben ik niet meer gestopt. Sindsdien heb ik meegespeeld in musicals van Ketnet en deelgenomen aan The Voice Kids. Zo ben ik uiteindelijk ook bij Les Flamands terechtgekomen, het creatief huis van onder andere Miguel WielsPeter van de Veire en Niels Destadsbader."

"Ik zou niet kunnen zeggen welke ervaring mij het meest heeft bijgebracht. Ik heb veel dingen gedaan en nog van niks spijt gehad, achteraf gezien. Ik streef er altijd naar om nog beter te worden, maar tegelijk ben ik ook dankbaar voor de projecten die ik al mocht doen. Zo heb ik al een van de mooiste momenten uit mijn leven mogen meemaken: een liedje van BOBBY - de boysband waar ik lid van ben - horen op de radio. Dat is iets wat altijd al op mijn bucketlist stond, en nu kan worden geschrapt."

Aaron over zijn radio-ambities

"Ik vond radio altijd al interessant omdat je - in tegenstelling tot televisie - echt ruw moet presenteren. MNM trok mij ook erg aan. Ze spreken de juiste mensen aan en hebben de geschikte mensen om die boodschappen te brengen. Daarom ben ik in dat verhaal gestapt. Mensen zoals Peter Van de Veire inspireren mij, die manier van presenteren is niet te evenaren. Bart De Raes is ook iemand die me veel heeft geleerd over radio en enorm goed is in wat hij doet."

"Als ik kijk naar andere radiopresentatoren, dan denk ik dat het vooral belangrijk is om interesse te tonen in mensen. Daarnaast moet je goed kunnen vertellen, creatief zijn met woorden en het niet al te moeilijk willen maken. Het feit dat ik vaak zelf muziek beoefen, is volgens mij ook een grote troef. Op de radio wordt vaak dezelfde muziek continu herhaald, maar ik zal dat niet beu worden."

Aaron over acteren

"Mijn grootste uitdaging als acteur tot nu toe was Frustration Island. Dat is een theaterstuk van De Kakkewieten, het toneelhuis met onder anderen Adriaan Van den Hoof en Tine Embrechts. Ik speelde de hoofdrol Odysseus. Die rol was enorm absurd en grappig, maar totaal niet te vergelijken met wat ik op televisie doe. Die tv-rollen hebben voornamelijk een serieuze ondertoon, waardoor ik aanvankelijk wat moeite had met bepaalde delen uit dat stuk. Uiteindelijk is het toch gelukt en die rol was enorm verrijkend.”

“Op vlak van televisie heeft Kürt Rogiers me op weg geholpen. Hij speelt momenteel mijn vader in Familie. Ik leer enorm veel bij van hem wat professionaliteit betreft. We kunnen ook gewoon goed babbelen met elkaar. Daarnaast geeft Kürt me tips over hoe ik bepaalde dingen zou kunnen aanpakken. Dat is altijd leuk om mee te nemen in je acteerprestaties.”

“Mijn rol als Raven in Familie valt goed te combineren met mijn nieuwe functie bij MNM. Er mag zelfs nog wat meer werk bijkomen! Zeker in deze coronatijden heb ik echt beseft dat ik iemand ben die niet wil stilzitten. Door actief bezig te zijn, voelen de avonden waarop je in de zetel hangt extra belonend aan.”

Aaron over student zijn

“Het voelt soms een beetje aan als een onafgesloten hoofdstuk”

GUIDO: Hoe heb je je laatste jaar secundair ervaren?

Aaron: Ik heb in mijn laatste jaar eigenlijk zeer weinig achter de schoolbanken gezeten. Vooral in het eerste semester was ik vaak afwezig. Zo deed ik mee aan een musical en een wedstrijd om Ketnet-wrapper te worden. Desondanks heb ik de examens succesvol kunnen afleggen en alle eindtermen gezien die ik moest zien. Door corona was het plezier er wel af. Honderd dagen, het galabal… Het is enorm spijtig dat dat allemaal niet is doorgegaan. Voor mij en mijn vrienden voelt het soms nog een beetje aan als een onafgesloten hoofdstuk, aangezien we die periode nooit deftig hebben kunnen beëindigen. Wie weet kunnen we dat na de zomer alsnog doen.

GUIDO: Wat studeer je nu?

Aaron: Ik had me ingeschreven voor Geschiedenis aan de UGent, maar de dag voordat het academiejaar begon, heb ik me uitgeschreven. Het was niet haalbaar in combinatie met mijn rol in Familie. Momenteel is het ook onmogelijk om buiten het studeren eens te gaan feesten of andere leuke dingen te doen. Daarom zet ik dat nu allemaal even aan de kant. Wie weet kom ik er ooit nog op terug. Geen idee of het dan nog Geschiedenis zal zijn.

Tekst: Mauro D’Abbenigno, foto: © VRT


  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider


Poll

Welk platform check jij 't meest?

 Facebook
 Instagram
 Tiktok
 Snapchat
 Een ander

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84