Image
05/08/2021

Studentenclub Wieslandia: “Iedereen is welkom, ook mensen die niet kunnen kaarten!”

GUIDO is er voor de studenten, daarom zetten we telkens weer de student in de kijker. Daar horen natuurlijk ook studentenclubs bij! Deze keer komt de Leuvense studentenvereniging Wieslandia aan bod.


Wie heeft de club opgericht?

In 2015 hebben zeven vrienden die samen graag wiezen beslist om hun eigen club op te richten. Dit deden ze voor de mensen uit “Wiesland”, een zelfverzonnen regio in Leuven met cafés waar ze vaak samen gingen kaarten.

Wie kan lid worden?

Elke student uit de omstreken van Leuven mag lid worden, je moet helemaal niet kunnen wiezen. We doen ook veel andere dingen en leren het graag aan. Oud-studenten zijn bijvoorbeeld ook zeker welkom, maar zij zijn niet onze focus.

Hoeveel kost een lidkaart?

De exacte kost voor volgend jaar ligt nog niet vast, maar het zal waarschijnlijk tussen de 10 en 15 euro liggen. Het grootste deel daarvan gaat naar het lint dat elk lid na de ontgroening van de club krijgt. Als lid krijg je korting op cantussen en andere betalende activiteiten, en er zijn ook altijd een aantal activiteiten exclusief voor leden.

Wat voor activiteiten organiseren jullie?

Wij organiseren voornamelijk 2 soorten activiteiten: kaartavonden & cantussen. Daarnaast doen we ook wel eens andere dingen zoals bordspelavonden, een BBQ , samen naar de kerstmarkt gaan…

Is jullie club enkel voor studenten die graag kaarten?

Zeker niet! Wij zijn absoluut geen kaart-nerds die heel de dag niks anders doen dan kaarten. Voor ons is de sfeer en het plezier veruit het belangrijkste, kaarten is een manier om daartoe te komen. Als je niet wilt kaarten, ga je natuurlijk niet veel aan de kaartavonden hebben, maar de meerderheid van onze activiteiten zijn geen kaartavonden. Er zijn in het verleden al leden geweest die zelfs de basisregels van het wiezen niet kenden. Iedereen is dus zeker even welkom.

Wat is jullie leukste anekdote?

Een aantal jaar geleden werden we gevraagd door een kaartspelfabricant om mee te helpen aan een reclamestunt. We zouden wat sponsoring krijgen in ruil voor onze deelname aan een flash mob. Op de dag zelf bleek ineens dat onze contactpersoon ondertussen ergens anders werkte, dus zag onze praeses direct zijn kans. Hij ging naar de man toe en vroeg hem wanneer we de vijftig beloofde gepersonaliseerde kaartenboeken gingen krijgen. De man reageerde "Oei die afspraak heb ik toch niet zien passeren!". Wat natuurlijk een logische reactie was omdat het inderdaad zo helemaal niet afgesproken was. Onze praeses verzekerde hem: "Oh ja, dat had ik mondeling afgesproken met de vorige verantwoordelijke!" Waarop de man reageerde: "Oei, als mijn voorganger dat beloofd heeft, dan zorg ik dat dat in orde komt." En dat is het verhaal van hoe we gratis vijftig boeken kaarten wisten te bemachtigen.


  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84