Image
07/06/2021

Julie Vermeire: "Ik liep stage toen mijn medestudenten vakantie hadden."

Julie Vermeire (°1998) gaat dansend door het leven, maar blijft graag met de voetjes op de grond. Intussen heeft ze 228.000 volgers op Instagram en 336.500 op TikTok. Stilaan treedt ze ook in de voetsporen van haar jarige vader Jacques, met wie ze op roadtrip ging voor Hit The Road, Jacques. Eveneens op Play4 is ze binnenkort te zien in de fictiereeks De Redders, op het strand van Oostende. En dan komt er ook nog een kledinglijn aan!


Julie over 'Hit The Road, Jacques'

"Ik ben tijdens de opnames heel wat te weten gekomen over mijn papa. Naast F.C. De Kampioenen deed hij ook nog eigen shows én verkocht hij schoenen. Dat wist ik niet. Hij heeft hard gewerkt en dat bewonder ik. Nog steeds, elke dag, grijpt hij alle kansen die hij krijgt. Ik zet nu zelf mijn eerste stappen in de media en hij doet me beseffen dat het allemaal niet vanzelf gaat."

"Een cadeau kopen voor zijn 70ste verjaardag was moeilijk, want hij heeft alles al. Als hij iets wil, koopt hij het gewoon zelf. Papa verjaart ook niet graag. Hij vindt dat een dag als een andere. Mijn broer Maxime en ik kopen dus eigenlijk niets, omdat papa verjaardagscadeaus niet noodzakelijk vindt. Onze aanwezigheid is belangrijker."

Foto: © SBS Belgium

Julie over 'De Redders'

"Ik had nog helemaal geen acteerervaring. Het is wel tof dat mijn personage aanleunt tegen mijn eigen persoonlijkheid, maar soms krijg ik een lijn dialoog die ik zelf nooit zou zeggen. Dan moet ik een klik maken. Mijn papa gaf me een goede tip: doe alsof de cameramannen je publiek zijn en blijf de hele dag in je rol. Dat ik samen met mijn vriend Laurens Dursin kan spelen, is ook leuk. Ik voel me meer op mijn gemak als hij erbij is. We hebben veel scènes samen. Die oefenen we thuis in."

"Ook als redder had ik nog geen ervaring, maar de hele cast heeft een opleiding gekregen, waarin we leerden reanimeren en zwemmen als echte standredders. We moeten alle handelingen die we tijdens de opleiding leerden, correct uitvoeren."

Julie over 'Julie Vermeire X CKS'

"In september komt mijn eigen kledinglijn uit, bij CKS. Ik maakte een moodboard en daarmee gingen zij aan de slag. Ze maakten tekeningen, en ik mocht dan zelf de kleuren en stoffen bepalen. Ik koos voor lila en blauw, mijn lievelingskleuren. Ik wou vooral dat de collectie typisch Julie was. Er is voor elk wat wils. Een kostuum, maar ook een jogging, die je kan combineren met een blazer. Er zit ook een jurkje in de collectie en een trui, die je bijvoorbeeld over die jurk kan dragen. Je zal ook een jumpsuit, jeans, jas, muts, pet en zelfs een paar kousen kunnen kopen. Alle items zijn cosy en je kan ze perfect combineren."

"Mijn eigen kledingstijl zou ik omschrijven als casual, maar soms ook casual chic. Ik heb verschillende stijlen. Ik draag graag comfortabele outfits, maar ook sportieve looks. Ik ben zeker geen type dat vaak hakken draagt. Ik shop graag, maar liefst niet te lang. Ik denk wel goed na voor ik iets koop. Als ik weet dat ik iets weinig zal dragen, hang ik het - met pijn in het hart - terug. In de supermarkt ben ik wel een treuzelaar. Ik bel vaak naar mijn vriend of mijn papa om te helpen kiezen."

Julie over haar studies

"Ik heb Media & Entertainment Business gestudeerd aan Thomas More in Mechelen. Ik was een onzekere student. Als een vak niet meteen lukte, overwoog ik om te stoppen met studeren. Gelukkig heb ik toch doorgezet. Tijdens mijn laatste jaar, net toen ik stage moest lopen, werd ik gevraagd voor Dancing With The Stars. Mijn stage bij Studio 100 heb ik daardoor moeten afzeggen. Uiteindelijk heb ik stage gelopen bij SBS Belgium, achter de schermen. Dat heb ik deels in de vakanties moeten doen. Toen mijn medestudenten lesvrije week of kerstvakantie hadden, had ik stage. Ook in de zomervakantie heb ik nog twee weken stage gelopen. Toen heb ik onder andere meegewerkt aan Hit The Road Jacques. Projecten en ideeën mee bedenken en creatief zijn, da's helemaal mijn ding."

Tekst: Jolien Mertens, foto: © SBS Belgium


  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider


Poll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84