Image
20/09/2021

Terug naar het nachtleven met Dimitri Vegas

Samen met zijn broer Like Mike werd Dimitri Vegas al twee keer verkozen tot beste dj van de wereld. Op Play5 kan je in een achtdelige documentairereeks volgen hoe dat glamourleven eruitziet. Ondertussen gaan artiesten in The Best Of op VTM aan de slag met hun grootste hits.


Dimitri - pas vader geworden - stond in augustus als hoofdacteur op de filmset van H4z4rd, de nieuwe film van Jonas Govaerts. Dat was lang niet zijn acteerdebuut, want hij speelde al in Patser van Adil en Bilall en - je hoort het goed - in de langverwachte Jurassic World: Dominion. Voor die films is het nog wachten tot volgend jaar, maar één ding staat vast: ondanks corona heeft Dimitri Vegas geen seconde stilgezeten.

GUIDO: Hoe zit het met jouw knaldrang?

Dimitri: Eh, die valt best mee. Ik heb het zodanig druk met allerlei zijprojecten, en we hebben net een baby, dus er valt voorlopig niet veel te knallen. (lacht) Ik heb vijftien jaar lang heel intensief getourd, dus het is niet zo dat ik nu sta te popelen om weer op een vliegtuig te springen om te gaan draaien. Dat komt wel, en ik zal blij zijn als het komt, maar het is niet dat ik me momenteel aan het vervelen ben.

GUIDO: Hoe heb je het mentaal aangepakt, anderhalf jaar lang niet kunnen of mogen dj'en?

Dimitri: Het voelde als een change of pace waarvan ik nooit had verwacht dat ik die eigenlijk wel zou kunnen gebruiken. Ik heb er niet van afgezien, maar ik heb ook geen minuut stilgezeten. Ik heb geen enkel moment gehad waarop ik dacht: oei, wat nu? Ik bleef bezig, zodat ik het label heb kunnen boosten, filmprojecten heb kunnen ontwikkelen... you adapt!

GUIDO: Was je zelf verrast toen je werd gevraagd voor The Best Of op VTM?

Dimitri: Een bizarriteit hé? (lacht) Als je ergens een top-zoveel aller tijden ziet, en daar staan dan twee of drie van je eigen nummers tussen, dat doet raar hoor.

GUIDO: Dacht je niet: oei, we worden oud?

Dimitri: Ik schrik er soms wel van hoe oud sommige van onze hits al zijn. Toen ik begon te draaien, op het einde van de jaren negentig, werd muziek van de eerste helft van de jaren negentig beschouwd als retro-house. Als je die normen toepast op onze grote Tomorrowland-hits, die ondertussen al meer dan zeven, acht jaar oud zijn, zou je dat ook retro-house kunnen noemen. Da's wel bizar om over na te denken.

GUIDO: Hoe denk je dat het volgend jaar zal voelen om voor het eerst weer op een volwaardige Tomorrowland te staan?

Dimitri: Ik weet het niet honderd procent zeker, maar ik denk: like riding a bicycle. Zoiets verleer je niet. De grootste challenge is niet om terug achter die draaitafels te gaan staan, maar om in te schatten wat het publiek verwacht. Willen ze hetzelfde als twee jaar geleden, toen alles normaal was, of vegen we het bord leeg en komen we op de proppen met een nieuwe sound? Daar heb ik nog niet genoeg over nagedacht, ik weet het nog niet hoe we zullen klinken.

GUIDO: Als je acteert in films, sta je met je echte naam op de affiche: Dimitri Thivaios. Is dat omdat je twee werelden van elkaar wil gescheiden houden?

Dimitri: Ja, dat probeer ik wel. Ik wil er een onderscheid in maken, zodat het niet aanvoelt alsof ik die filmrollen alleen maar krijg door mijn bekendheid als dj. Het zijn voor mij gewoon twee aparte werelden.

GUIDO: Is acteren een uit de hand gelopen hobby?

Dimitri: Een hobby zeker niet. Een paar jaar geleden heb ik echt gezegd: ik wil ervoor gaan. Ik creëer ongelooflijk graag. Naast het acteren hou ik me ook bezig met schrijven en produceren, maar ik zie mezelf in de eerste plaats als een fan. Ik ben een enorme filmfan, en benader het vanuit dat standpunt. Met muziek is dat hetzelfde. Ik ben muzikant, maar in de eerste plaats ben ik een enorme muziekfan. Het is een job, maar ik doe het omdat ik het graag doe.

GUIDO: De opnames voor H4z4rd zijn net achter de rug. Waarom denk je dat Jonas Govaerts jou heeft gecast in de hoofdrol?

Dimitri: Da's een goede vraag. Je probeert jezelf op een bepaalde manier in te leven in een personage. Ik vraag me dan af wat er eventueel zou gebeurd zijn met mij als ik niet op een bepaald moment in mijn leven op een vliegtuig was gestapt om een dj-carrière te gaan uitbouwen. Wat zou er dan van mij geworden zijn?

GUIDO: Is er meer tijd vrijgekomen om te acteren, nu het dj-vak zolang heeft stilgelegen?

Dimitri: Ik had in elk geval meer voorbereidingstijd. Vorig jaar heb ik Jurassic World kunnen doen... Pas op, veel filmsets hebben ook stilgelegen, vergeet dat niet. Ik hoop dat het vanaf nu allemaal wat vlotter zal verlopen, dat ik hierna snel op een volgende rol zal kunnen inpikken. Audities doen hé. Als acteur sta ik nog altijd op een andere plaats op de ladder dan als dj.

GUIDO: Een film opnemen gebeurt heel fragmentarisch. Heb je dan als acteur al zicht op het eindresultaat?

Dimitri: Nee, ik heb van mezelf in H4z4rd nog niets gezien. Ik heb met de regisseur afgesproken dat ik mijn scènes niet bekijk of analyseer, wat voor een controlefreak als ik niet evident is. Maar sommige actiescènes heb ik wel al gezien, en die zien er fantastisch uit. Die film wordt echt een rollercoaster van gebeurtenissen en genres. Ik denk niet dat er ooit al een film is gemaakt als deze.

Dimitri Vegas steekt ons een hart onder de riem

"Probeer er het beste van te maken. Dat heb ik ook gedaan."

"Hou je constructief bezig. Voor mij is dat niet zo moeilijk, want dat is mijn ingesteldheid. Ik moet altijd met iets bezig zijn, soms tot frustratie van mijn vrouw. (lacht) Anouk moet af en toe echt tegen me zeggen: laat dat werk nu eens liggen en kom mee, we gaan samen iets doen. Ik vind dat je je tijd zo goed mogelijk moet benutten, maar tegelijk moet je een gezonde balans vinden en ook eens kunnen genieten van nietsdoen."

"Toen mijn tourschema is ontploft, heb ik plots veel vrije tijd gekregen, maar tegelijk heb ik het drukker dan ooit gehad, terwijl ik evengoed in mijn tuin had kunnen zitten, vol zelfmedelijden omdat ik niet kon touren. Maar goed, ik heb gemakkelijk spreken. Ik sta natuurlijk op een ander punt in mijn carrière dan een student."

"Ik begrijp hoe kut het moet geweest zijn voor een zeventienjarige die op het punt stond om voor het eerst naar Tomorrowland te gaan, en om daarna te gaan genieten van het studentenleven, en dan valt dat allemaal in het water. Plots ben je negentien en je hebt nog altijd niets beleefd. Tja, dan kan je alleen maar proberen er het beste van te maken."

Tekst: Herbert De Paepe


 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider


Poll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider
 • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84