Image
11/10/2021

Studentenclub Capitant

"Capitant is opgericht in 2010 door Lukas Stoops. Hij is nog altijd actief bezig met de organisatie.Vroeger hadden we het imago enkel voor economiestudenten toegankelijk te zijn. Daar staan we niet meer achter."

 


"Wij focussen ons op een zo wijd mogelijk publiek om kennis over finance over te dragen. Natuurlijk zullen de leden nog steeds voornamelijk uit economische richtingen komen, maar we proberen ook om mensen uit andere richtingen aan te trekken. Studenten hebben veelal weinig knowhow van financiën en daar willen wij iets aan veranderen."

Hoeveel kost een lidkaart?

"Een lidmaatschap bij Capitant kost 5 euro. Hiermee krijg je toegang tot bepaalde internships en evenementen die je op onze site kan terugvinden. Ook zal je in de toekomst speciale toegang krijgen tot bepaalde powerpointslides en andere exclusieve nuttige inhoud. Daarbovenop ontvang je nog eens een goedgevulde goodiebag!"

 

Wat zijn de activiteiten?

"We zijn verspreid over 5 steden: Leuven, Brussel, Antwerpen, Gent en Luik. Elke stad heeft zijn lokale evenementen, maar we organiseren ook nationale evenementen. Bij lokale evenementen gaat het dan bijvoorbeeld over een spreker die langskomt en vertelt over economische fenomenen. Daarnaast hebben we ook workshops, waarbij we onder andere uitleggen hoe je een aandeel kan uitkiezen. En dan is er nog de Beurs TD, een feestje waarbij de drankprijzen zoals de Beurs op en neer gaan. Je moet dus op het juiste moment je drankje kopen. (lacht) Verder hebben we onze nationale evenementen, zoals de Amsterdam-London Finance Trip. Daarbij mogen enkele geselecteerden naar het buitenland vertrekken en gaan investeren. De waaier is dus duidelijk heel breed."

 

Is er een doop?

"Wij zien daar de meerwaarde niet van in, aangezien ons doel vooral is om studenten iets bij te brengen. Dat kan uiteraard zowel in formele als informele setting, maar drank is niet ons main selling point."

 

Hebben jullie nog een leuke anekdote?

"Ik zou vooral zeggen dat er in de toekomst spannende veranderingen op het programma staan. We hebben een moeilijk jaar achter de rug door het coronavirus, maar we zijn bezig met nieuwe plannen en onderhandelingen. Het ziet er allemaal veelbelovend uit en we hebben echt heel veel goesting in het nieuwe jaar!"

 

Tekst: Mauro D’Abbenigno

 


  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84