Image
03/12/2021

Eva Luna Van Hijfte, hoofdrolspeelster in 'De Gebroeders Schimm' en ambassadeur van 'De Warmste Week'

Eva Luna Van Hijfte (17) speelt de hoofdrol in De Gebroeders Schimm (nu in de bioscoop), een griezelige jeugdfilm van de broers Michael en Andrew Van Ostade, die je misschien nog kent uit de beginjaren van School is Cool. Daarnaast is Eva Luna ook ambassadeur van De Warmste Week.


Hoe Eva Luna begon met acteren

 

"Ik speel al langer toneel. Ik heb meegedaan in Five Easy Pieces van Milo Rau, een ernstig stuk over de zaak Dutroux, waarbij de regisseur zeven kinderen op het podium zette. Dat stuk heb ik zevenenzeventig keer gespeeld, over heel de wereld. Zo ben ik begonnen met acteren. We hadden toen een Facebookgroep, en daarin stuurde een begeleidster dat er een auditie was voor een film."

 

Hoe Eva Luna een filmhoofdrol te pakken kreeg

 

"Eigenlijk was ik te oud voor de hoofdrol in De Gebroeders Schimm. Ze zochten een meisje van maximum veertien jaar, maar ik was toen al vijftien. Nu ja, ik ben vrij klein, dus ik dacht: misschien kan het nog wel. Ik zie er jonger uit dan ik ben. Bij de eerste auditie zag ik jongere meisjes uit mijn toneelgroep, dus ik verwachtte er niet te veel van. Ik heb toen een huilscène gespeeld, en dat heeft blijkbaar gewerkt, hoewel ik nauwelijks twee zinnen heb uitgesproken."

 

Hoe Eva Luna werkte met een regisseursduo

 

"Het was de eerste keer dat ik in een film speelde, dus ik kan niet echt vergelijken. De twee regisseurs zijn broers, en ze vullen mekaar aan. Michael was de technicus die besliste hoe een shot er moest uitzien. Andrew ontfermde zich over het acteerwerk. Ik heb op geen enkel moment met hen gediscussieerd. Als er iets was, dan zei ik: "Vechten jullie het maar uit, en kom daarna terug om me te zeggen hoe ik de scène moet spelen. (lacht)"

 

Hoe Eva Luna haar studietoekomst ziet

 

"Ik volg momenteel het laatste jaar Humane Wetenschappen in De Wingerd in Gent. Steeds vaker krijg ik de vraag wat ik volgend jaar ga doen. Het begint te knagen om naar de toneelschool te gaan. Vrienden van mij hebben drama gevolgd in het secundair, en daar ben ik wel een beetje jaloers op. Zij krijgen les toneel, terwijl ik wiskunde of zo moet volgen. Dus ja, misschien moet ik dat wel doen volgend jaar. Ik ben mijn opties aan het bekijken. Als het aan mij ligt, ga ik er direct voor. Liefst van al aan de Toneelacademie Maastricht."

 

Hoe Eva Luna terechtkwam bij 'De Warmste Week'

 

"Dit jaar zijn er eenentwintig ambassadeurs voor De Warmste Week, waaronder ikzelf. Eenentwintig, want dit is het jaar 2021, onder het motto: 'Kunnen zijn wie je bent'. Ik heb mezelf online voorgesteld, heel impulsief, en mijn verhaal bleek interessant genoeg om geselecteerd te worden. Ik mocht naar een kennismakingsweekend gaan, en daar ontdekte ik dat 'Kunnen zijn wie je bent' voor iedereen iets anders betekent. Het is een heel ruim thema, waarbinnen we allemaal onze eigen insteek hebben. Daarover bloggen we, en we posten onze verhalen op social media."

 

Hoe Eva Luna Ed Sheeran ontmoette

 

"Dankzij mijn ambassadeurschap voor De Warmste Week zat ik op de eerste rij bij het concert van Ed Sheeran. Heel gek! Ik was eerst nog redelijk relaxed, tot hij vlak voor me stond. Ik was echt sprakeloos. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik ga graag naar concerten, maar op anderhalve meter van Ed Sheeran zitten, dat was ongelooflijk. Ik ben zelfs beginnen wenen!"

 

Tekst: Herbert De Paepe


 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider


Poll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84