Image
09/06/2022

7 trefwoorden voor NORA DARI

Nora Dari

* 20 jaar

* Komt uit Genk

* Debuteerde als figurante in Patser

* Acteerde in het Frans in Ghost Tropic

* Speelde in WtFOCK en Panna

* Nam deel aan De Verraders


KLIK

"Toen ik nog heel jong was, een jaar of tien, zag ik een behind-the-scenesreportage over de film The Green Mile. Ik zag Tom Hanks bezig achter de schermen, en toen voelde ik een soort klik in mijn hoofd. Niet lang daarna kreeg ik de kans om te figureren bij Patser van Adil & Bilall. Toen ik daar zelf achter de schermen zat, zag ik Matteo Simoni eigenlijk precies hetzelfde doen als Tom Hanks. Toen wist ik het zeker: dit wil ik ook doen."

VISUEEL

"Ik ben een heel visueel iemand. Als ik muziek beluister, zie ik daar beelden bij. Die visuele manifestatie verstrekte mijn vertrouwen dat ik er zou geraken als actrice. Het maakte het traject dat ik moest volgen heel duidelijk. Dit is wat ik moet doen: internationaal mooie dingen maken, ook in andere talen dan het Nederlands. Dat is volledig tot uiting gekomen toen ik een rol kreeg in Ghost Tropic, een arthousefilm in het Frans van Bas Devos."

RESETKNOP

"Als je in een film speelt, kan je dikwijls één op één werken met de regisseur. In jongerenreeksen als WtFOCK en Panna word je vaker in groep aangesproken. Ghost Tropic zal altijd een heel speciaal plekje behouden in mijn hart. De regisseur zei tegen mij: 'Vergeet alles wat je dacht dat je wist. Je moet gewoon zijn.' Toen heb ik echt op een resetknop geduwd en nieuwe dingen geleerd. En kijk, dankzij die film ben ik zelfs op de rode loper in Cannes geraakt."

TONEELSCHOOL

"Ik heb lang overwogen om toneelschool te gaan doen in Maastricht, maar het kwam gewoon nooit uit. Ik was altijd al bezig met acteren. Ik ben iemand die zich maar op één ding tegelijk kan focussen. Als ik die opleiding zou gaan volgen, weet ik van mezelf dat ik vier jaar niet zal spelen. Maar de projecten blijven komen en ik hou nu eenmaal zoveel van spelen. Op deze manier hoop ik ook mijn boekentas te kunnen vullen, maar misschien komt het er ooit nog wel van om een acteeropleiding te gaan volgen, wie weet."

VERRADERS

"De Verraders was mijn eerste non-fictieproject. Ik dacht dat ik gewoon mezelf zou moeten zijn, maar iedereen bleek een versie van zichzelf klaar te hebben voor op tv. Dat wist ik niet. Ik was daar niet op voorbereid. Mijn acteerskills heb ik voor dat programma niet gebruikt, maar ik ben best wel een sociaal en open iemand. Dat heb ik wel toegepast."

BIJLEREN

"Ik leer telkens opnieuw zoveel bij op een set. Vooral van de regisseur, maar zeker niet alleen van hem. Ik leer evengoed bij van de cameraman, of van een decorbouwer... Dat zijn allemaal mensen die passioneel bezig zijn met het filmvak. Momenten waarop je met elkaar kunt praten over film en creatief bezig zijn, blijken altijd weer enorm leerzaam."

KANSEN

"Heel vaak zien mensen geen kansen, maar ze zijn er wel, en je kan ze ook zelf maken. Doe het gewoon. Negen van de tien rollen die ik heb gehad, heb ik zelf gevonden. Je moet er actief mee bezig zijn. Maak er je nummer één prioriteit van, dan kom je er sowieso. Ik heb dit jaar zelfs al een vijftal rollen afgewezen om eens iets voor een ander doelpubliek te kunnen doen."

Tekst: Herbert De Paepe


  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider


Poll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84