Image
27/02/2023

Pommelien Thijs: "Jawel, Camille en ik zijn fan van elkaar!"

Drie welverdiende MIA's, gesmaakte hoofdrollen in #LikeMe en Knokke Off, een nummer 1-hit met 'Ongewoon', uitverkochte concerten en een trektocht van 160 kilometer in De Expeditie - Groenland... Pommelien Thijs heeft op haar 21ste al meer bereikt dan heel jouw vriendenkring samen. Hoog tijd voor een interview.


GUIDO: Hoe belangrijk is #LikeMe in je carrière?

Pommelien: Heel belangrijk. Het leerproces dat erbij komt kijken, heeft me geholpen om een goede werkethiek te vormen. Ik heb dankzij #LikeMe veel nieuwe mensen leren kennen en podiumervaring opgedaan. Uiteraard doe ik ook veel dingen daarbuiten, maar veel van wat ik doe, is gestart bij #LikeMe. Het nooit aflatende enthousiasme waarmee we met z'n allen aan een gemeenschappelijk doel werken, is fantastisch.

GUIDO: Zeg je nu dat je die andere dingen misschien nooit had kunnen doen zonder #LikeMe?

Pommelien: Het is zeker een factor van belang. Dat kan ook niet anders, want toen we begonnen, waren we pubers van een jaar of zestien, zeventien. Vandaag ben ik eenentwintig. De impact die #LikeMe op ons allen heeft gehad, kan je moeilijk overschatten. We hebben de voorbije jaren keihard gewerkt, maar het was tegelijk zo leuk. Iedereen in de groep heeft een grote liefde voor het project.

GUIDO: Wat heb je gemeen met je personage Caro, en wat juist niet?

Pommelien: Ik herken mezelf in de kronkels die Caro beleeft tijdens haar secundaire schooltijd. Op zoek gaan naar wie je bent en wat je wil in het leven, dat was bij mij in het secundair ook zeer aanwezig. Anderzijds ben ik een pak opener en losser in de omgang dan Caro.

GUIDO: Je acteert en zingt graag. Zie je jezelf ooit kiezen tussen die twee?

Pommelien: Ik heb op dit moment het geluk dat beide deuren openstaan. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Ik zou die twee deuren graag wijd open laten zolang het kan, maar ik denk niet dat ik acteren en zingen in de toekomst nog in combo wil doen. Acteren en zingen zijn twee verschillende dingen. De twee combineren, zoals in een musical, dat is een vak apart. Maar ik zou ze dolgraag los van mekaar willen blijven doen.

GUIDO: Zijn Camille en jij fan van elkaar?

Pommelien: Absoluut. Sommige media proberen ons wel eens op twisted wijze tegen mekaar uit te spelen, maar dat is nooit gelukt. Ik ben altijd blij om Camille terug te zien. Wij volgen elkaars zangcarrière op de voet, en dat voelt heel fijn.

GUIDO: Waar heb jij geleerd om je eigen kleren te maken?

Pommelien: Ik heb dat gewoon gedaan, zonder opleiding. Da's zoiets typisch voor mij: ik ben te koppig om lessen te volgen. Ik vlieg liever meteen ergens in, met trial and error. Vooral veel error. (lacht)

GUIDO: Geldt dat voor alles wat je doet?

Pommelien: Eigenlijk wel. Ik vind dit een prima manier om dingen te leren. Ooit zal ik wel eens met mijn kop tegen de muur lopen, da's dan die error zeker? Deze manier van werken bevalt me goed: ik ga ergens vol enthousiasme voor, en we zien wel wat er gebeurt.

GUIDO: Misschien ben je gewoon een controlefreak.

Pommelien: Betrapt. (lacht) Dat is zeker zo, ik beken het. Dat maakt ook deel uit van het leerproces waar ik bezig mee ben, wat losser worden. Als ik in een grote productie als #LikeMe werk, moet ik een strak stramien volgen. Dat geeft rust. Maar in de dingen die ik solo doe, moet ik voortdurend zelf keuzes maken. De balans tussen die twee uitersten is een voortdurende zoektocht.

GUIDO: Heb je een tienjarenplan, waarbij je al zicht hebt op een dertigjarige Pommelien?

Pommelien: Nee, dat niet. Vijf jaar geleden kon ik ook niet voorspellen waar ik vandaag zou staan. Hoewel ik keihard werk en professioneel bezig ben, voelt dit nog altijd als een uit de hand gelopen hobby. Heerlijk, toch? Ik prijs mezelf daar heel gelukkig voor.

Tekst: Herbert De Paepe


  • Slider
  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84