Image
17/04/2023

Lauren Versnick: "Iederéén wil graag een tweede kans."

Lauren Versnick (29) heeft geduldig en vastberaden toegewerkt naar haar eerste hoofdrol als actrice. In de spannende en verrassende Streamz Original-reeks Déjà Vu - Alles is Voorbestemd is het zover. Met overgave speelt ze een jonge vrouw die haar partner verlaat. Hij krijgt de kans om terug te keren in de tijd en probeert niet alleen zijn relatie te redden, maar ook zijn advocatenkantoor en zijn disfunctionele familie. Daarbij realiseert hij zich dat zelfs de kleinste keuzes gevolgen hebben.


Alles is Voorbestemd is het tweede seizoen van Déjà Vu, met een volledig nieuwe cast en verhaallijn. "Big shoes to fill," zegt Lauren, verwijzend naar de ervaren topacteurs uit seizoen één. Ze brengt het er nochtans uitstekend vanaf, samen met haar medespelers Yassine Ouaich (uit Grond), Vincent Van Sande (uit Glad IJs), Nabil Mallat (uit Cool Abdoul) en Ruth Becquart (uit The Chapel).

GUIDO: Teruggaan in de tijd, dat kan niet.

Lauren: Maar iedereen wil het!

GUIDO: Dat weet ik zo nog niet.

Lauren: Iedereen heeft wel eens gedacht: als ik nu zou kunnen teruggaan in de tijd, als ik nu een tweede kans zou krijgen, dan zou ik ze grijpen. Dat is herkenbaar, en daarom slaat het concept aan. Maar in het echte leven kan dat natuurlijk niet. Daarom probeer ik persoonlijk elke uitdaging die op mijn pad komt volledig aan te gaan, zodat ik op het einde van mijn leven niet zal moeten denken: wat als?

GUIDO: De ondertitel is ook interessant: Alles is Voorbestemd. Denk je dat dat klopt?

Lauren: Ik geloof in elk geval niet dat alles toeval is. Als je iets wil bereiken, heb je een portie geluk nodig, maar moet je er ook hard voor werken. Tot een bepaald punt heb je dat zelf in de hand, maar er overkomen je ook dingen waar je totaal geen vat op hebt. Ik heb graag controle, maar soms voel je echt dat je op een tweesprong in je leven bent beland. Een kantelpunt.

GUIDO: Geef eens een voorbeeld?

Lauren: Afgelopen zomer ben ik zes weken naar Los Angeles geweest. Mijn mama besliste last minute om mee te vliegen en de eerste week bij me te blijven, om me ginder te helpen installeren. Daarvoor moesten we wel de vlucht verzetten, want mijn oorspronkelijke reisdag paste niet in haar agenda. Wie zat er achter ons in het vliegtuig? Adil El Arbi. Blijkbaar was hij als kind een grote fan van mijn mama (Lynn Wesenbeek - nvdr), dus we hebben een kort gesprekje, dat was plezant. Dertien uur later landt het vliegtuig in Los Angeles. Samen met Adil schuiven we twee uur aan bij de customs en we babbelen erop los. Na afloop zegt hij: ik blijf hier niet lang, maar Bilall wel. Anders geef ik hem je nummer, dan kan hij je wat wegwijs maken in de stad. Als je mama terug naar huis gaat, kan je hem ook altijd contacteren mocht er iets zijn. Ik vond dat heel sympathiek. Via hen heb ik dan weer andere mensen leren kennen, en zo had ik vrij snel een netwerk in Los Angeles. Die ontmoeting met Adil op het vliegtuig heeft zoveel positiefs teweeggebracht. Wat als mijn mama niet was meegekomen? Dan had ik op de andere vlucht gezeten, zonder Adil. Was dat toeval? Was dat voorbestemd? Wie zal het zeggen...

GUIDO: Waren de draaidagen emotionele rollercoasters?

Lauren: Mijn allereerste draaidag was met Ruth Becquart. Daar had ik wat stress voor, want zij is een van mijn voorbeelden. Het was een heel emotionele scène en ik zat keihard mijn best te doen, want ik wou in haar ogen niet iets zien van: oei, wat doet die nu? Het tegendeel was waar: ze voelde dat ik zenuwen had en stelde me meteen op mijn gemak. Maar het was wel zwaar, want ik moest een hele voormiddag huilen. Bij de lunch was ik echt op, en toen stond er nog een halve draaidag op het programma. Dus ja, emoties op de set kunnen wel eens in je kleren kruipen.

GUIDO: Kun je vergeten dat jij het bent als je zelf de reeks bekijkt op tv?

Lauren: Daarvoor zou ik meerdere keren moeten kijken. Bij de eerste visie zit je hypergefocust op jezelf te letten. Je herbeleeft wat er op de set is gebeurd, met randemoties en herinneringen die op zich niets te maken hebben met het eindresultaat. Pas de tweede keer kan ik enigszins relaxen en naar het geheel kijken.

GUIDO: Kan dat morgen al? Of moet er eerst wat tijd overheen gaan?

Lauren: Nee, ik kan dat vrij snel. Ik ben zelf te benieuwd om het eindresultaat te zien om lang te wachten.

Lauren zou graag terug in de tijd reizen naar...

1989

"Om met mijn eigen ogen mijn mama bezig te zien op het podium bij de grote openingsshow van VTM. Ik ben zo trots op alles wat zij heeft gedaan!"

Tekst: Herbert De Paepe

Foto: Toon Aerts


  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84