Image
21/03/2013

De vrouwen van Bresk

Naam studentenclub?
Bresk
In welke studentenstad zit de club?
Brussel


Over welke opleidingen ontfermt de club zich?
Voornamelijk handelswetenschappen, maar Bresk kijkt verder dan haar neus lang is en verzamelt toffe meisjes van alle mogelijke richtingen in Brussel. Ook het Rits, de vub en Solvay zijn bij ons vertegenwoordigd. 
Wat is jullie stamcafé?      
Dépot en Sofie’s clubke. 's Avonds zijn wij al dansende te vinden op de toog van het Dépot, midden in het bruisende centrum van het Brusselse studentenleven. De verhalen van de vorige avond worden overdag in Sofies Clubke boven een dampende spagetthi gedeeld.
Wat zijn de jaarlijkse hoogtepunten?  
Ieder semester organiseren we een niet te missen thema-TD, vakkundig verkleed zetten we een Brussels café op zijn kop. De rijkelijk vloeiende pintjes, de zelfgemixte cocktails en de dansmoves van onze schachtjes trekken clubs, vriendengroepjes en zelfstandige party-animals van binnen en ver buiten Brussel. Met de opbrengst van deze feestjes kunnen we iedere dinsdagavond een clubavond organiseren, soms is dat een gezellig etentje bij onze favoriete Italiaan, een terrasavondje om bij te praten, een wild feestje of een cantus. Zo nodigen we eens in het jaar allemaal onze papa uit eens mee te doen met zo’n cantus. Deze ‘papa-cantus’ is altijd een geweldig succes en hoewel iedereen van ons zich altijd voorneemt  braaf te volharden in het beeld van voorbeeldige studente dat thuis heerst, eindigt deze cantus vaak niet anders dan de anderen.
Wanneer is de club opgericht?
1992
Wie heeft de club opgericht?
Dirk D'huydevetter & Yoeri Geerits
Hoeveel leden telt de club?
21
Welke leden bekleden de voornaamste functies?
Charlotte Van Parys is onze beeldige en beestige preases. Laat je niet misleiden daar haar schattige poppengezichtje, vanaf de haar eerste avond in de Bresk dronk ze iedereen al toe. Zij zit de cantussen voor en regelt, samen met de vice-praeses Ciska Bloquiaux, de feestjes, de clubavonden en andere activiteiten. Om zo’n bende kakelende meiden in de toom te houden heeft ze Zedenmeester Jolien Bogaert aan haar zijde, die niet bang is af en toe haar stem te verheffen om te wijzen op de noodzakelijke regels (die wij wel eens uit het oog durven verliezen). De schachtentemsters Lorena en Celeste moeten van de nieuwelingen ware bresk-leden maken, hen op vangen en bekend maken met het reilen en zeilen van de studentenclub en niet te vergeten om de nodige pintjes door hun onschuldige keeltjes te laten glijden.
Hoe verlopen studentendopen?
De ‘vuile’ doop wordt meegedaan met Aloisiana. De bierdoop gebeurt apart in een gesloten cantus.
Herinner je je de strafste studentendoop?
Elk jaar! Maar de commilitones hebben het meest gelachen op de doop van 2010-2011.
Wat was de strafste deal bij een schachtenverkoop?
Michelle Beeckman! We hadden zelfs kopers aan de telefoon!
Waarom is jullie club beter dan de andere?
Omdat wij meisjes samen brengen, die vriendinnen voor het leven worden. We zijn er altijd voor elkaar, zowel voor feestjes als mindere momenten.
Wat is jullie (levens)motto?
Wij zijn de vrouwen van de Bresk. Onze vrienschap en onze trouw is onze heilige band
Wat is de leukste anekdote?
Tijdens de doopcantus valt het wel geregeld eens voor dat er iemand in slaap valt op een emmer.
Waar zijn jullie ’t meest trots op?
Op onze bekende thema TD’s.
Wat betekent GUIDO voor jullie?
De GUIDO gids is handig wanneer we een kroegentocht willen organiseren met BRESK. Door GUIDO blijven we op de hoogte van het enorme aantal cafés die aanwezig zijn in Brussel. Er staan ook leuke tips in en de kortingsbonnen komen ook vaak van pas.
Website?
Facebookpagina: https://www.facebook.com/#!/vrouwen.bresk?fref=ts
Website: http://vrouwenvandenbresk.com/


  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84