Image
03/04/2013

Aloisiana is grootste Brusselse studentenvereniging


 

Naam studentenclub?
Studentenvereniging Aloisiana

In welke studentenstad zit de club?
Hoofdstad Brussel
Over welke opleidingen ontfermt de club zich?
Economie & Management, Bedrijfsmanagement

Wat is jullie stamcafé?
Café Dépot (August-ortsstraat, 1000 Brussel))

Wat zijn de jaarlijkse hoogtepunten?
Aloisiana FUSEBOEKOPEN & FUSEBOEKTOE , doop, kiesweek

Wanneer is de club opgericht?
De naam VOSSA veranderde later in ALSA, dat stond voor "Associatie van Licentiaten van Sint-Aloysius". Onder impuls van Bert Tabak, stichter van de studentenclub Aloisiana in 1962, ontstond het zogenaamde Oud-Aloisiana, waarin de oud-studenten (en gewezen leden van Aloisiana) zich verenigden.

Wie heeft de club opgericht?
Onze lieve pro-senior Albert Tabak

Hoeveel leden telt de club?
200 passieve (niet gedoopte) leden en +-70 schachten (gedoopte leden), 450 oud-leden (https://www.facebook.com/groups/174463139272148/?fref=ts)

Hoeveel kost een lidkaart?
15€ en hiermee krijgen de leden korting op de entree van TD's en krijgen zij regelmatig een schuimend biertje in hun handen op kosten van de club enzovoort.

Welke leden bekleden de voornaamste functies?
Mathieu Lambrecht (praeses), Arthur Blancke (vice-praeses), Tom Deblaere ( Quaestor)

Hoe verlopen studentendopen?
Menselijke doop: vuil maken, spelletjes, geen drankdoop, ’s avonds dan wel doopcantus waar ze dan ook kunnen kiezen voor een peter/ meter.

Herinner je je de strafste studentendoop?
Dit jaar was een geslaagde doop:Veel deelnemers en toch wel iets zwaarder dan vorige jaren. We bereikten een record aan feuten en rondde de kaap van +-75 !!!.

Wat was de strafste deal bij een schachtenverkoop?
Geen schachtenverkoop, onze vrouwenclub Bresk en mannenclub Bruxellas doen dit wel.

Waarom is jullie club beter dan de andere?
We zijn de grootste vereniging, we staan voor kwaliteitsvolle feestjes en hebben een grote naambekendheid. Aloisiana is ook zeer dynamisch als wij kijken naar de creatieve ideeën en inzet dat elk lid over heeft voor zijn/haar club dan kan het ons niet verwonderen dat wij elke keer een zeer mooi en verpletterend resultaat boeken.

Wat is jullie (levens)motto?
SAMEN genieten van de studententijd en mekaar steunen wanneer en waar nodig !!
Wat is de leukste anekdote?
We kunnen boeken schrijven over Aloisiana Maar meestal gaat het over mekaars vriendinnen en/ OF lappingen tijdens een beschonken feest, TD, galabal.

Waar zijn jullie ’t meest trots op?
We zijn trots op onze prachtige kleuren, de vriendschap binnen de vereniging, onze rijke clubgeschiedenis en de huidige bloei.

Wat is de grootste roddel over de club?
Dat wij onzettend rijk zijn en dat we momenteel al een paar huizen in onze portefeuille hebben die ons maandelijks meer dan voldoende €tjes opbrengen.

Zijn er bekende Vlamingen die ooit lid waren?
Veel mensen die carrière gemaakt hebben in hun leven, een echte bekende Vlaming denk ik niet maar wat we wel hebben zijn leden met topfuncties bij multinationals.

Wat betekent GUIDO voor jullie?
Guido betekent voor ons een leuke partner om mee samen te werken in het studentenleven. De magazines van Guido die wij verdelen zijn op onze school zijn leuk en interessant leesvoer. De Guido stadsgidsen zijn ook zeer praktisch en financieel voordelig voor studenten. Guido draagt samen met de verenigingen en clubs bij aan een toffere studententijd!

Website?
www.aloisiana.be

Filmpjes?

https://www.facebook.com/Studentenvereniging.Aloisiana


  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84