Image
07/05/2013

Financiële studentenvereniging verovert Vlaamse studentensteden


De Antwerpse financiële studentenvereniging Capitant, winnaar van de Unizo-ondernemersprijs, groeide op 2,5 jaar tijd uit tot een goed draaiende organisatie met vierhonderd enthousiaste leden. Vanaf volgend jaar zal de vereniging gevestigd zijn in de vier grootste studentensteden van Vlaanderen. Vanavond sluit Capitant het academiejaar af met een groot slotdebat: The economic struggle for life, over de groeiopportuniteiten in de globale economie. Peter De Keyzer, hoofdeconoom bij BNP Paribas Fortis, geeft een inleidende sessie.

De studentenvereniging zag het levenslicht in 2010 toen zes vrienden op het idee kwamen om een ander soort studentenclub op te richten: in de plaats van linten en cantussen kwamen lezingen, debatten en workshops gefocust op de financiële markten. Dat was meteen een schot in de roos want de lezingen van Capitant lokten volle aula’s.“Een uitbreiding naar de rest van Vlaanderen is dan ook een logische volgende stap. Dit jaar gingen we reeds van start in Leuven en heel recent organiseerde Capitant Gent haar eerste event. Meteen een voltreffer, want op de eerste lezing waren meer dan driehonderd studenten aanwezig en ook Brussel volgt binnenkort”, aldus Christophe Van Wichelen, voorzitter van Capitant Belgium. De studentenvereniging werd opgericht in volle financiële crisis, met als voornaamste doel studenten te informeren over wat zich afspeelt op de financiële markten. “Daarnaast bieden we studenten jobopportuniteiten en stageplaatsen aan binnen de financiële wereld”, legt Christophe uit.

Het debat, georganiseerd in samenwerking met de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen, vindt vanavond om 19 uur plaats in de stadscampus in Aula Rector D’Hanis.

(SVDB) 


  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84