Image
14/05/2013

Studentenclub Gavergild Waregem: 'de metropool van West-Vlaanderen'


Naam studentenclub? Gavergild Waregem

 

In welke studentenstad zit de club? Gent

 

Over welke opleidingen ontfermt de club zich? Gavergild is een streekclub waardoor er mensen bij zitten van allerlei verschillende opleidingen. Van kleuteronderwijs tot geneeskunde.

 

Wat is jullie stamcafé? Canard Bizar!

 

Wat zijn de jaarlijkse hoogtepunten? De fuif, de nostalgie-avond, de verassingsreis, het weekend, de rozemaximkescantus (waarbij er verschillend prijzen, roze eendjes, worden uitgereikt aan bv. De beste schacht, de grootste dronkaard…)…

 

Wanneer is de club opgericht? In 1935 is Gavergild opgericht en ze werd heropgericht in 2004. Volgend academiejaar vieren we zelfs ons lustrum!

 

 Wie heeft de club opgericht? Seppe Amez is de oprichter en de heroprichter is Vincent Lison.

 

Hoeveel leden telt de club? Zo’n 70 leden, waarvan er zeker 50 erg actief zijn. 
 

 

Hoeveel kost een lidkaart? 10 euro, maar hiervoor krijgen leden natuurlijk veel gratis vaten
 

 

Welke leden bekleden de voornaamste functies?

Praeses: Olivier Vercruysse

Vice-praeses: Florence Lahousse

Ab-actis : Stéphanie Desmet

Quaestor : Tim Goemare

Schachtentemmer : Alexander Parmentier

 

Herinner je je de strafste studentendoop? Onze doop is redelijk braaf, dus echte straffe verhalen hebben we niet. Een jaar geleden is er wel een schacht geweest die na zijn eerste avond bij Gavergild een nachtje heeft mogen doorbrengen bij de politie. Hilariteit alom!

 Wat was de strafste deal bij een schachtenverkoop? Gemiddeld worden de schachten verkocht voor een vat, zo’n 180 euro.

 

Waarom is jullie club beter dan de andere? Omdat wij de enige echte streekclub zijn van Waregem, de metropool van West-Vlaanderen. Het is een erg goede vriendenkring die ook nog buiten officiële activiteiten afspreekt.

Wat is jullie (levens)motto? Drinken en zwijgen!

 

 Wat is de leukste anekdote? Heel recent was er nog een leuke gebeurtenis. Op de vriendjes- en familiecantus had onze schachtentemmer zijn moeder meegebracht. En op een gegeven moment moest die vrouw zelfs een ave confrater doen. Achteraf was het waarschijnlijk niet zo grappig meer.

Waar zijn jullie ’t meest trots op? Op de hechte vriendschappen in de club én het feit dat onze leden heel goed kunnen cantussen!

 

Wat is de grootste roddel over de club? Dat het er vol loopt van knappe vrouwen en mannen, en geloof ons: dat is niet gelogen!

 Zijn er bekende Vlamingen die ooit lid waren? Yves Benoit, de voorzitter van het Kinderkankerfonds, is nog praeses geweest van Gavergild in 1971 en 1972.

 

Wat betekent GUIDO voor jullie? Studentikoziteit. Elk jaar wordt er zelfs een heuse GUIDO-avond georganiseerd waarbij we zoveel mogelijk bons van in de gids proberen te gebruiken!

Website? www.gavergild.be en Facebook: https://www.facebook.com/gavergild.waregem

 


  • Slider


Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84