Image
04/01/2014

De Brusselse adresjes van Vanina Ickx


Vanina Ickx, dochter van de legendarische Formule 1-piloot Jacky Ickx, maakte carrière als rallycoureur. Dit jaar zette ze haar schouders onder de deelname van het Solar Team van de KU Leuven aan de World Solar Challenge in Australië.

Drinken

Café Belga

Eugène Flageyplein 18

1050 Brussel

www.cafebelga.be

"Ik ga niet vaak op café, maar als het mooi weer is, dan pik ik wel eens een terrasje mee. Daarvoor vind je in Brussel geen betere plek dan het Flageyplein. Het terras waar ik meestal beland, is dat van Café Belga, maar ook op de andere terrassen langs het plein is het aangenaam toeven."

Eten

La Terrasse

Keltenlaan 1

1040 Brussel

www.brasserielaterrasse.be

"Deze brasserie is nothing fancy, maar ik kan er te voet naartoe van bij mij thuis. Het is er gezellig zitten. Binnen is het mooi, maar het groene terras is zeker ook een aanrader, vandaar de naam van de zaak. Ideaal voor een lekkere maaltijd met klassieke gerechten, niet te duur, en toch zit je er rustig en aangenaam."

Shoppen

Dansaertstraat

Antoine Dansaertstraat

1000 Brussel

"Ik zal je iets verklappen: ik heb een hekel aan shoppen. Als ik nieuwe kleren nodig heb, stap ik de eerste de beste winkel binnen en tien minuten later sta ik weer buiten. Maar als ik echt chique kleren nodig heb, dan ga ik naar de Dansaertstraat, waar je verschillende boetieks vindt van Belgische ontwerpers."

Cultuur

Triomfboog van het Jubelpark

Jubelpark

1000 Brussel

"Ik woon vlak bij het Jubelpark, met al z'n museums. Je kent vast de triomfboog die daar staat? Wel, wist je dat je daar ook bovenop kan? Het uitzicht over Brussel dat je dan hebt, is fantastisch. Ik heb dat ontdekt toen ik hoogzwanger was. Eigenlijk al overtijd. Toen liep ik vaak die trappen op en af, in de hoop dat mijn kindje zou komen. En het is gelukt. (lacht)"

Nachtleven

Mirano Continental

Leuvensesteenweg 38

1210 Brussel

www.mirano.be

"Ik moet eerlijk bekennen dat het al tien jaar geleden is dat ik nog in een discotheek of nachtclub ben geweest. Daar zal in de nabije toekomst wellicht geen verandering in komen, want mijn baby'tje houdt me 's nachts al genoeg wakker. Waar ik vroeger dan wel graag ging dansen? In de Mirano natuurlijk, die bestaat nog altijd."


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIAL

TopMovies

Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84