Image
27/12/2014

Meest gelezen in 2014 (5): Gamester en pokerspeelster Camille Van Brabander

Artikel dateert van 2 maart 2014

Ten huize Van Brabander draait de internetverbinding overuren en wordt de vraag “welke chips heb je het liefst?” beantwoord met pokerchips. Net als haar oudere zus Charlotte, is Camille Van Brabander een gamester en pokerspeelster. Bovendien sierde de 22-jarige Aalterse eind vorig jaar de cover van P-Magazine. Ziehier, een gamebabe.


"Ik heb er niks op tegen een gamebabe genoemd te worden"


GUIDO: Beginnen doen we bij het begin: hoe lang game je al?
Camille: Van kindsbeen af speel ik al games. Mijn vader was hoofdredacteur van het populairwetenschappelijk maandblad EOS en kreeg allerlei technologische nieuwigheden toegestuurd om te recenseren. Vrij vroeg hadden wij een PlayStation en een GameBoy in huis. Destijds was ik best een goeie gamester, maar tegenwoordig is het eerder een hobby. Per dag ben ik er een uurtje of twee mee bezig. Om een min of meer degelijk niveau aan te houden, moet je voor games in feite trainen alsof het een sport is.


GUIDO: Je was tegelijkertijd gamester en studente Grafische en Digitale Media. Hoe gingen die twee samen?
Camille: Vooral de jongens op school waren geïnteresseerd in mijn bezigheid. Als ik met mijn vriendinnen sprak over een Raid Night (in groep een gezamenlijke vijand trachten te verslaan – BV) of Counter-Strike War (twee groepjes tegen elkaar – BV) bekeken ze mij eens vreemd en babbelden ze voort over schoenen. Studeren en gamen combineren was niet evident. Ik moest in mijn richting enorm veel ontwerpen maken, waardoor ik het gamen het afgelopen jaar wat heb verwaarloosd. Studies komen altijd op de eerste plaats.

GUIDO: Gamen lijkt vooral een mannenzaak, je schoolvriendinnen bewezen dat. Heb je het gevoel serieus te worden genomen door gamers? 
Camille: Hoewel sommigen opkijken naar mij, wringt het bij de meesten dat ik zo veel aandacht krijg zonder in competitieverband te gamen. Ik heb er niks op tegen een gamebabe genoemd te worden, maar ik wil vooral aantonen dat gamen zowel voor mannen als voor vrouwen leuk is. Ik zou mijzelf trouwens niet als een babe omschrijven.
 

GUIDO: Je pokert ook. Hoe hoog schat je jezelf daarbij in?
Camille: Af en toe, als mijn zus ergens speelt (haar oudere zus Charlotte Van Brabander is een gamester en pokerspeelster met wereldallure – BV), pik ik daar een pokertoernooi voor vrouwen of een ander zijevenement mee. Dan kom ik terecht tussen de toppers. Ik kan me er wel uit de slag slaan, maar mijn niveau is natuurlijk niet vergelijkbaar met dat van professionals. Het leuke aan pokeren is dat je er altijd beter in kan worden, het blijft een uitdaging. De competitie, de spanning… Ik vind pokeren in real life ook veel interessanter dan de online variant.

GUIDO: Jij gamet, je zus gamet. Jij pokert, je zus pokert. Jij ziet er niet slecht uit en je zus evenmin. Waarin verschillen jullie?
Camille:
Mijn zus is rustiger en doordachter. Ik ben meer een chaoot en dat is ook merkbaar tijdens het gamen. Bij een schietspelletje bijvoorbeeld is zij tactisch heel sterk, terwijl ik veel sneller reageer.

GUIDO: Wat zijn de plannen voor de nabije (en verre) toekomst?
Camille:
Eerst en vooral zou ik een eigen Twitchkanaal willen opstarten. Dat is een online livestreamplatform voor gamers. Later hoop ik moeder van een zoontje te worden, zodat ik die kan inwijden in de gamewereld. Ook naar het buitenland trekken is en blijft een droom. Wat ik daar zou doen, weet ik nog niet. Ik laat alles op mij afkomen. (BV)


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84