Image
21/02/2014

Nooit meer koppijn van wijn


Wijn zonder sulfiet is momenteel sterk aan het boomen. Sulfiet is een bewaarmiddel dat er onder andere voor zorgt dat je hoofdpijn krijgt als je een glaasje Chateau Mouton Rothschild uit 2006 drinkt. En voor 900 euro per fles kan dat toch niet de bedoeling zijn. Gelukkig vind je binnenkort in je lokale supermarkt een wijntje waar je je geen kopzorgen om hoeft te maken. Voorheen moest je naar een speciaalzaak of rechtstreeks naar de bron om het goedje aan te schaffen. Waarom zouden we dan niet alle wijnen sulfietvrij maken, dat is toch veel gezonder? Wel, traditionele wijnboeren zweren bij sulfiet, want zonder het conserveermiddel bestaat de kans dat je wijn smaak verliest en in azijn verandert. En daarvan zou je ook wel eens hoofdpijn kunnen krijgen. (TR)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Driekwart van de jongeren eet wel eens insecten

Een op de drie Vlamingen at ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten. Dat blijkt uit [...]

24/11/2022

Dit is de allerpopulairste sushi

Volgens de laatste gegevens van Uber Eats is de gezonde en traditionele Japanse keuken snel uitgegroeid [...]

22/11/2022

Goedkope groenten en fruit bestaan nog

Alles wordt duurder, ook groenten en fruit, maar een nieuw initiatief bij Carrefour voorkomt voedselverspilling [...]

17/11/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84