Image
25/02/2014

Een gouden regel voor elke student


Een enkeling durft al wel eens de verkeerde opvatting aanhangen dat de activiteiten van een standaard-student uitsluitend bestaan uit drinken, feesten, drinken, uitslapen, drinken, af en toe eens een les volgen, drinken, fastfood eten, drinken, zuipen en drinken. Exact in die volgorde. Wat zo’n niet-student echter niet weet, is dat er op deze extravagante levensstijl zeldzame uitzonderingen bestaan, die algemeen geklasseerd worden in twee grote groepen (Het kleine groepje zonderlingen bestaande uit rasechte strevers wordt hier buiten beschouwing gelaten). Eén daarvan is een groep extremisten die de bovenstaande bezigheden dagelijks naarstig ten uitvoer brengt, afgezien van het ‘af en toe eens een les volgen’ dat zij vervangen door het ‘steevast brossen’. Hun tegenhanger bestaat uit gematigden die wel weten hoe ze moeten feesten, maar graag zouden uitbreken uit bovenstaand stramien. Deze studenten gaan plichtsbewust naar zo veel mogelijk (niet alle, maar zoveel mogelijk: ik spreek uit ervaring als ik zeg dat naar alle lessen gaan onmogelijk is) lessen, durven regelmatig hun eigen potje te koken en blijven al eens graag een avond thuis om te spenderen met de laatste nieuwe afleveringen van hun favoriete serie.

Deze mentaliteit wordt door sommige medestudenten soms als ‘idioot’ en ‘te braaf’ bestempeld, hoewel daar eigenlijk niets mis mee is, zolang je maar een klein beetje zondigt tegen de gangbare leefregels voor volwassenen en je af en toe blijk geeft van een potje typisch studentengedrag. Zo nodig je best zoveel mogelijk vrienden uit als je eens zelf wilt koken en ben je verplicht de hele dag je tijd te verdoen met series kijken als je te vroeg bent opgestaan.

Zelf hou ik me nauwgezet aan deze gouden regel: ik dacht deze week dat het mezelf goed zou doen om eens een nachtje thuis te blijven en een paar extra nachturen te recupereren, maar ter compensatie heb ik als avondmaal lekker vettige frieten van de Julien gegeten. Zo hoef ik me toch niet schuldig te voelen.


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Meer buitenlandse studenten blijven in België om te werken

Buitenlandse studenten blijven na het afronden van hun studies vaker in België. Dat zegt Nicole de Moor, [...]

14/05/2024

Odisee-hogeschool ziet aantal tweede semester-starters met 65% stijgen

Het aantal studenten dat aan de Odisee-hogeschool in het tweede semester start, is met 65 procent gestegen [...]

13/05/2024

Jongeren in Menen kunnen aangeven waar ze zich onveilig voelen

De stad Menen wil plaatsen waar jongeren zich onveilig voelen in kaart brengen. Hoe? Door QR-codes [...]

12/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84