Image
01/03/2014

Style by EMMA*: Statement Tee

Styling experte, blogster & fashionista pur sang Emma Gelaude signaleert voor GUIDO de hotste trends en vertaalt ze in inspirerende outfits, handige tips & tricks en absolute must-haves


Sinds het T-shirt zich honderd jaar geleden in onze harten nestelde, is hij nooit meer vertrokken. Ook niet uit onze garderobe. Deze publiekslieveling kleedt jong en oud in goede en slechte tijden. Effortlessly cool op de schoolbanken, festivalwei of dansvloer. Oversized gedragen over een spannend broekje, gecropped op een high waisted rok of strak onder het pak. Weinig items doen je swag-gehalte instant stijgen als het juiste shirt.

In een ongebonden context kan het T-shirt in allerlei modellen, kleuren en prints worden gekozen, al hou je toch wel best enkele stijlregels in acht. Shirts met FBI (=Female Body Inspector) of andere lamlendige pick-up lines (“If you’re rich, I’m single”) zijn al lang hun grappigheidsdatum gepasseerd. Ook oneliners horen in feite uit je mond te komen en niet op je borst(en) gedrukt te staan. Zelfs de razend populaire hashtags zien we offline verschijnen. #cantsitwithus of #tgif zijn (tot nog toe) in het straatbeeld te verdragen, al update je best wel regelmatig naar wat trending is.

Borsthaarmodel

Wat model betreft, hebben wij, the ladies, een overvloed van keuze. Afgestemd op wat we willen dragen, opteren we respectievelijk voor een korte, lange, aansluitende of oversized snitThe boys daarentegen selecteren bij voorkeur een slim fit of ruimer vallend model en houden de halsuitsnijding secuur in het oog. Wie namelijk zijn mannelijkheid wat gedistingeerd wil houden, kiest voor een niet al te wijde of diepe hals. En dit geldt gewoon altijd voor mannen met veel borsthaar. Cropped tops of afgesneden shirts geven jullie best ook terug aan de jonge meisjes. Wil je een cool statement maken, duik dan eens in de kast van je ouders en zoek naar shirts van vervlogen festivals of legendarische muziekoptredens. Blijken ze daar nooit te zijn geraakt, dan vormen vintage winkels dé plek voor T-shirts uit alle periodes en van alle soorten.

Digital Prints

Al blijft de plain white T de klassieker, ook T-shirts ondergaan trends als wij het Belgische weer. Herinner je je nog de befaamde moustache-tees met bijbehorende celebrities van vorige zomer? Ook nu zien we opnieuw hypes passeren door het luchtige stukje stof. En dan hebben we het meer bepaald over de digital prints. Foto’s van bloemen, sterrenstelsels of landschappen zijn een geliefkoosd patroon en scoren dit seizoen hoge modetoppen. En dat de grens tussen fashion en technologie kleiner en kleiner wordt, en zelfs textiel niet langer ontsnapt aan het hele social gebeuren, is ook een feit. Zo breng ik deze lente een T-shirt uit, samen met het innovatieve fashionlabel AddMyBerry. Niet zomaar een T-shirt, wel één met een verborgen boodschap. Scan de print in, en hij komt tot leven.


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84