Image
11/04/2014

“Als je meer werkt dan het toegelaten aantal dagen is het logisch dat je meer bijdragen betaalt”

Naomi Nelissen, 20, Tongeren

Elk jaar doet Naomi twee uiteenlopende studentenjobs. Tijdens de eindejaarsperiode pakt ze parfums en make-up in bij Ici Paris XL, ’s zomers herstelt ze geluidsinstallaties bij Bose. Later wil ze volledig de andere richting uitgaan en voor de klas staan.


Welke studies volg je?
Naomi Nelissen: “Ik volg een opleiding tot leerkracht voor het secundair onderwijs voor de vakken PAV (Project Algemene Vakken) en niet-confessionele zedenleer aan de hogeschool PXL Hasselt.”

Wat is jouw studentenjob?
Naomi: “Ik doe elk jaar twee studentenjobs. ’s Winters werk ik als inpakster in de Ici Paris XL, in de zomermaanden werk ik op de technische dienst bij Bose. Inpakken vind ik leuker, omdat je dan meer contact hebt met de klanten.”

Doe je je werk graag?
Naomi: “Neen, want als ik lang moet rechtstaan krijg ik pijn aan mijn voeten. Ik zou liever een ‘zittende’ functie uitoefenen.”

Hoeveel verdien je?
Naomi: “Bij Bose verdien ik rond de elf euro per uur, bij Ici Paris XL een tien euro per uur.”

Vind je het een goed systeem dat studenten maar vijftig dagen per jaar mogen werken?
Naomi: “Ergens vind ik wel dat er een limiet moet bestaan, omdat er anders geen gewone werknemers meer aan de bak kunnen komen. Ik denk dat werkgevers daar enorm zouden van profiteren. Het zouden wel iets meer dan vijftig dagen mogen zijn, zeventig lijkt mij ideaal.”
 

Vind je het eerlijk dat jobstudenten minder sociale bijdragen moeten betalen dan werkstudenten?
Naomi: “Ik vind het een eerlijk systeem dat wanneer je dagen ‘op’ zijn, je ook meer sociale bijdragen betaalt.”

Ben je tevreden over je inkomen?
Naomi: “Ik doe dat om een centje bij te verdienen en al bij al ben ik er tevreden over. Meer mag altijd natuurlijk.”

Hoe vaak werk je?
Naomi: “In de kerstvakantie enkele dagen tijdens de drukke eindejaarsperiode. In de zomer werk ik een volle maand. Of dat augustus is of juli dat hangt af van mijn vakantieplannen.”

Waaraan geef je je zuurverdiende centen uit?
Naomi: “Ik ga graag op vakantie en dat kost uiteraard geld. Met de rest van mijn centen probeer ik het jaar door te komen. Je hebt geld nodig om op stap te gaan met vrienden, uiteten te gaan  met je liefje en festivals te bezoeken om je droombands te zien.”

Wat is jouw droomjob?
Naomi: “Bij mij moet je het niet ver zoeken. Ik wil doodgraag leerkracht worden, omdat ik ervan hou met kinderen te werken.”

(TR)


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84